Панголините са прелетни

Това не е първият месец, в който специалните служби, медиите и теоретиците на конспирацията на всички ивици си удрят главите над отговора на един-единствен въпрос. Аргументите за това откъде идва заразният и смъртоносен вирус нямат много общо помежду си, но всички са съгласни в недоверието си към официалната версия на събитията. Според тази версия вирусът, толкова успешно съвместим с характеристиките на човешкото тяло, се е родил сред прилепите и панголините, които, както може би се досещате, имат много малко общо с хората.

Мнението на бившия икономически съветник на Путин Андрей Иларионов, понастоящем пребиваващ в САЩ, е интересно преди всичко, защото този либерал остро критикува официалната версия на пандемията COVID-19, разкрива важна част от нейния произход и очертава някои структури, които са жизнено заинтересовани да разпространят по целия свят коронавируса. Този вид информационен „пълнеж“ ясно демонстрира разделението на някога обединения „колективен Запад“ на няколко части, които все повече водят война помежду си.

Иларионов започна с прословутите подковоноси прилепи от род Rhinolophus, на които уплашената общественост вече бе успяла да стовари цялата вина.

Въпреки факта, че Rhinolophus са естествен резервоар на този коронавирус, способността им да заразяват хората с тях е незначителна. Първо, само 20% от местните селяни някога са виждали тези зверчета, тъй като основната жизнена дейност на Rhinolophus се случва през нощта, когато селяните от околните села като правило вече са в домовете си и второ, срещите с прилепите, живеещи в труднодостъпни пещери, изгубени в джунглата на Юнан, са били редки, че едва 3% от жителите на околните села имат антитела срещу коронавирус, което означава, че контактът между прилепите и минаващите наоколо е бил минимален. Трето, от същата публикация следва, че дори обичайният сред прилепите коронавирус се проявява сезонно, следователно времето за продуктивен контакт с човечеството е много ограничено. Накрая, през цялото време на съществуването си в близост до хората, тези подковоноси прилепи не са успели да заразят нито един човек с коронавируса. Както се оказа, S-протеинът, подобен на шип, не винаги е в състояние да зарази хората“.

Въпреки това, твърди авторът, най-разпространената версия на събитията се опитва да ни убеди, че именно тези прилепи, живеещи на един и половина хиляди километри от източника на инфекция и носещи коронавирус, който по принцип не е в състояние да зарази хората, са виновниците за епидемията. За да опише абсурда на това предположение, Иларионов рисува картината на героичното и трудно пътуване на прилепите на север:

"Никога досега прилепите не са правили такива полети на дълги разстояния, тъй като обичайното разстояние за техните миграции не надвишава 20-30 км, а максималният случай, отбелязан в литературата, е само 180 км. Въпросното пътуване се усложнява и от по-суровия климат на дестинацията - в Ухан и в околностите му изобщо не живеят подковоноси прилепи, за тях през есента и зимните месеци им е твърде студено. Дори в родния им субтропичен Юнан, когато температурата през зимата пада до 9-17 градуса по Целзий, животинките зимуват. А в Ухан температурите под нулата могат да се задържат 3-5 месеца годишно (тоест от ноември до март), което би означавало неизбежната им смърт. Дългият път в студения сезон се утежнява и от липсата на насекоми по маршрута, основната храна за подковоносите прилепи."

Лесно е да се досети, че в студения Ухан никога не е имало панголини. Независимо от това, в това се опитват да ни убедят уважаваните учени и ръководители на изследователски организации. За да се преведе на практика официалната версия на събитията, малайските панголини, за които се твърди, че има открит у тях SARS-CoV-2, трябва да извървят още по-труден път:

"Панголините от Pholidota, редки животни (в Червената книга), е трябвало да извършат полет на 3500 километра от историческата им родина, за да срещнат групата подковоноси прилепи, за които вече знаем, че са влезли в Ухан от Юнан. На това място обаче възниква малък логичен проблем: най-близките места, където за последно са били видени малайските панголини, са китайските митници в провинциите Гуандун (900 км от Ухан) и Гуанси (1100 км). А и се вижда, че панголините са пътували през тези митници не напълно по свое желание, а в съпровод с представители на човешката цивилизация.

Това е само половината проблем. Най-лошото е, че тези панголини са преминали през митнически проверки само няколко пъти между август 2017 г. и март 2019 г. И, съдейки по наличната информация, точно там, на митническите пунктове, те са умрели от неизвестна болест.

Но, очевидно, нашите прилепи от Юнан са се срещнали в Ухан с напълно различна група панголини - някакви, които успешно са преодолели всички митници: малайзийската, бирманската, тайландската, лаоската, виетнамската и накрая китайската. И тази група панголини е стигнала до мястото на срещата, което, разбира се, не може да бъде променено. Това място, разбира се, се оказва славният град Ухан, в който се намира известният институт по вирусология с единствената микробиологична лаборатория с четвърто ниво на безопасност P4 за целия район. "

Разбира се, поредица от такива невероятни събития не може да доведе до нищо:

Като начало прилепите и панголините са отишли на екскурзия до известния пазар на едро с морски дарове и животни „Хуанан“, за който са чували преди това само слухове, тъй като никой от предшествениците от тези животински видове не е виждан на него преди това. Именно там, в приятелска компания, подковоносите прилепи и панголините са си разменили уникалните коронавируси. Защото в природните вируси на прилепите S-протеините, подобни на шипове, не са точния размер, затова и новите им версии са се ковали някъде в складовете на пазара в Ухан, който няма четвърто ниво на защита. Всичко, което остава, е да се намери служител на Института по вирусология в Ухан в 11-милионния град, но каква е тази малка задача в сравнение с всички предишни, успешно решени от комбинираните отряди подковоноси прилети и панголини през предходните три седмици? Проблемът е решен и асистентът от известната лаборатория, който никога не е бил на известния пазар на морски дарове, внезапно се закашля толкова зле на 17 ноември 2019 г., че в резултат на това той стига до местната болница, ставайки първия официален пациент - жертва на новата епидемия. "

Достойното допълнение към официалната версия правдоподобно обясни всичките несъответствия и странности. Въпреки това, сериозно казано, подобни „фалшификати“ не възникват спонтанно, било то теории за връзка на коронавирусната инфекция и 5G кулите. Не, подобни версии се проверяват внимателно (въпреки всичките им глупости) и се разпространяват по всички възможни канали, което означава, че зад тях стоят солидни и влиятелни хора и организации. Кои? Китайските комунисти, които планират да унищожат целия свят, в какво ни убеждава американската пропаганда? Западните разузнавателни агенции, които не са премерили силата на удара върху Китай, какво ни казват оборванията в Поднебесната? Андрей Иларионов се опитва да разбере на чии пари се е състоял банкетът за прилепите и панголините в Ухан:

 

 

Получава се така, че през септември 2019 г. приключва поредната 5-годишна програма за финансиране на проекта PREDICT, специализирана в разработването на многомилионни бюджети за събиране на хиляди коронавируси по света и прилагането на различни модификации с тях от редица изследователи, включително големият Ши Дженли. Другите учени, уви, не са писали за прилепите от пещерите Шиту и Янзи, но Ши е писал за това и кой сега, без да увеличава финансирането, ще разкаже на света за скромната група подковоноси прилепи от провинция Юнан с уникални коронни свойства?

Разбира се, посещението може да бъде отложено до следващата година. Нещо повече, големите приятели на изключителния учен Ши Дженли от проекта PREDICT, Асоциацията на EcoHealth, Университета „Джон Хопкинс“, Световната здравна организация, Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс проведоха на 18 октомври 2019 г. особено представителен семинар, целящ да привлече вниманието на държавните власти, т.е. междудържавни организации и щедри донори към работата на академичните ентусиасти и експериментатори с коронавируси. И те поискаха за своята благородна дейност, трябва да призная, жълти стотинки - само около 1,2 милиарда долара. Освен това те подчертаха, че в условията на неизбежно предстоящата пандемия ще трябва да се изразходват много повече - цели 50 милиарда. Но скръндзавият чичо Тръмп остана престъпно равнодушен към изказванията на семинара. И не позволи на любителите да събират коронавируси и да им шият S-протеини без нищо. Вярно, тогава той все пак обеща да удължи финансирането. Но не веднага. И не в тези обеми. Касата, намекна той, ще разгледа въпроса ви едва през май 2020 г. Петър Дашак от EcoHealth Alliance и д-р Ши от Института по вирусология в Ухан бяха много натъжени. "

Тяхната тъга, трябва да се помисли, сложи край на героичния поход на подковоносите прилепи и малайските панголини до Ухан и навременното им посещение на пазара. Сега виждаме резултатите от това посещение. И е необходимо именно такова съвпадение, че именно тези, които толкова интензивно предупреждаваха за предстоящата пандемия, които особено внимателно изследваха коронавирусите на прилепите в Южен Китай и които имаха свой финансов интерес от паниката, сега да бъдат на върха:

Вдъхновен от подвига на подковоносите прилепи и панголини, великият учен Ши Дженли, заслужено наречена Мадам прилеп“ написа няколко вълнуващи творби за коронавируса, който е възникнал случайно в резултат на историческа среща на собствениците на уникална пещера Шиту и членовете на Червената книга от Малайзия.

СЗО от своя страна не пречи на разпространението на новия шедьовър за коронавируса по цялата планета, като препоръча на гражданите да не използват маски и да не смятат за полезно да ваксинират хората с БЦЖ, за да намалят тяхната заболеваемост и смъртност. Университетът „Джон Хопкинс“ се превърна в основния световен източник на данни за епидемията.

Основателят на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ припомни скорошното си прогнозиране на предстоящото настъпване на опасна пандемия и каза, че вече има ваксина, готова да спаси цялото човечество и всеки индивид. А ръководителят на EcoHealth Alliance Петър Дашак започна мащабна кампания за набиране на средства за своите коронавирусни проекти под надслов: "Последният път ви помолих за само 1,2 млрд. долара. Колко сте готови да дадете сега на моя фонд?"

 

 

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа