Адв. Марковски огласи ключов детайл, който може да закове убиеца на Милен Цветков

Това е престъпление, а ограничаването им е борба на хората. Ликвидирането им е като грипа, невъзможно е. Това заяви в ефира на Нова адвокатът Марин Марковски.

 

"Когато става реч за това обществото да се самосъхрани, както се налага, това означава, че трябва да се действа, да се работи и да се мисли в много посоки. Милен Цветков беше жертва на пътно убийство", заяви той. "Това е много тежко престъпление - употребяване на наркотично вещество в двойна комбинация, това е много опасно и е довело да убийството на един много мил ваш колега. Наказанието трябва да съответства на престъплението", заяви Марковски. "Санкцията се определя от съда, след като се съберат доказателства.

 

Тук няма да има никаква трудност", обясни адвокатът и заяви, че един детайл може да е много интересен: "Там са иззети касетите от камерите, което дава възможност да се засече скоростта на движението", издаде той. "Въпросът с размера на наказанието е свързано точно с това - с каква скорост се е движел, при какви обстоятелства. Съдът ще отчете и настроението на народа. Съдиите виждат ясно каква е ситуацията в случая", заяви адвокатът.

"Обвинението предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

 

Там обаче има две изречения и в другото пише, че обвиняемият го очакват от 5 до 20 години при особено тежък случай", каза Марковски. "Когато се повдига обвинение то е много прецизно. Има равенство пред закона. Да приемем, че този човек има възможности и е с чисто съдебно минало, но това не значи, че съдът ще е по-милостив", каза адвокатът. "Двамата, които са пътували с Кристиан, не могат да бъдат привлечени като обвиняеми.

 

Там има интересни въпроси, на които следствието ще отговори. Например дали майката е разрешила да се кара колата, но всичко това подлежи на доказване. Момичето е било там през цялото време и ще обясни какво е станало", каза той.

"Категорично присъдата ще е осъдителна и няма да бъде галене", отсече финално Марковски.

Станете почитател на Класа