Спокойно! Паника има за всички в изобилие

Неделя. Впечатлен съм от представянето на Циганския крал. Мнозина смятаха, че няма какво повече да покаже, подценяваха го, шегуваха се с паласките и шкембето му. Но той отново триумфира на върха. И пак запя пред зрителите по неповторимия си начин. Браво, Азисе! Респект, ю прауд джипси! Споко, той говори английски, ще ме разбере. Срещата с Мондьо никак не го затрудни. Гледах тоя титаничен сблъсък. Уши кървят после, тъпанчета се пукат, но това е съвременният шоубизнес.

Иначе поздравления и за Тайсън Фюри. Уайлдър не трябваше да сваля маската си, при положение, че иска да остане здрав. Не чете ли медицински предписания?! Странно, в този случай и ръкавиците не му помогнаха. Ако предполагаха що за корона ще носи чуждият, изобщо не трябваше да го пускат в САЩ. А те тръгнали Кубрат да слагат под визова карантина.

Понеделник. Каква гостоприемна страна е Италия!Браво! И коронавирусът приеха, и Валери Божинов. Властите се опитват да ограничат действията и двата патогена, но очевидно не успяват. Сега ги разбирам защо имат нужда от Ковачки в управлението на отпадъци. Те наистина нямат идея какво да ги правят.

Някаква женица решила да си прави медицински експеримент и да ни информира за него. Вместо да почине след завръщането си от почивка, се юрнала да обикаляла клиники, за да се изследва превантивно. Стискаме палци да е само обикновена хипохондричка, че иначе ще е разпространила тая тъпотия по-ефикасно и от поста си във фейсбук. Много е вайръл пустият коронавирус. На това викам аз истински инфлуенсър.

Вторник. Имам чувството, че всяка новина за вируса е малко или много жълта. Къде ни е хигиената? Мийте си ръцете, хора. И ушите. И от там може да влезе, сигурен съм. Добавям го към здравните изисквания, с които ни пречистиха. Макар че според мен е малко арогантно да заявиш „Мийте си ръцете по-често" на перничани.

Мен лично в короната най-много ме дразни това, че променя дневния ред на обществото. Аз моите дробове ги пазех предимно от фините прахови частици на Фандъкова. Сега да седна маските ли да си написвам коя срещу какво е?! Изхабихме ги напразно, имам чувството. Апропо, като видя вече човек без маска и не мога да преценя дали е безразсъден смелчага или просто няма връзки сред аптекарите.

Сряда. В "Братя Карамазови", мисля, имаше такава приказка. Ние ли бехме откраднали шубе или нашето шубе го беха откраднали.Нещо за шубе ставаше дума. Ето го и премиерът, той го е чел този пасаж със сигурност. Кихнала една мисирка в самолета му и я разкарали. Ако не е корона, току-виж е птичи грип. Не се изненадвам, че са я свалили. На нашия премиер си му се носи слава на сваляч. Но си мислех, че няма нищо против да му кихат. Или то, викате, зависи от процента.

Хващам учение по телевизията. Внимавате ли в карантинката?! Епидемиолозите тренират с открит нос. За да развият нюх, предполагам. Нали тоя вирус е от Ухан. Значи ухае. Поредната астроложка разчете, че ситуацията щял да реши Юпитер. Слава Богу, че не губим вярата си. Лошото е само, че от Глупитер спасение няма.

Четвъртък. "Лафка" почина, както се очакваше.От друг вирус, да уточним. Пак толкова прилепчив, но към него сме резистентни. Сега Български пощи са прихванали разпространението на печата. Като знам каква му е хигиената, сериозно се притеснявам за здравето им.

Откриха ваксина за ФК „Левски". Нали премиерът също е болен левскар, наложително беше. Решението е финансови инжекции от тотото. В тая страна любителите на хазарта никога не трябва да остават с впечатление, че парите са техни. На пловдивските грандове също беше обещана подкрепа, да не бъркат в здравето на властта. Средствата ще са за сметка на нов правителствен фалкон. И без това само кашлят в него, къде ще му излезе краят всеки път да го дезинфекцираме?

И докато сме на футболна вълна, смелият тим на Лудогорец се изпоти на италианска земя. Живи и здрави да са. Не ги гледах. За тях не ме е грижа. Мачовете им у нас спадат към събитията без кой знае какво скупчване на хора.

Петък. Голям мискинин излезе тоя Ердоган.То не всеки с „Доган" в името става за надежден партньор, съгласете се. Стоварил ни в клин, ни в ръкав на границата ни не знам си колко рейса с емигранти, все едно не вижда, че ние тук вече имаме много по-опасен пришълец, от който да ни е страх. На този етап сме чувствителни преди всичко кой идва от Италия, не ни беше баш сега до Турция.

В тоя объркан географски ред на мисли съвсем забравихме за Барселона. Какво показва анамнезата? Стана ли ясно там кой точно е кихнал в къщата или вече цялата тема е под карантина? Бойко си изми ръцете, това е ясно. Чист е. Ако е свалил някоя дама, то е в името на здравето. Че явно не само мисирките, но и мисбикините могат да създават главоболия.

Събота. Чета си Апокалипсиса за разтуха.До момента с червения змей съм, с короните. Интересно, не само в „Семейство Симпсън" имат точни предвиждания за бъдещето. Не се притеснявайте обаче, пише, че змеят е свален на земята. Ето, че тоя подход на Борисов се оказа библейски.

Между нас казано, по-забавни ми бяхте, като се притеснявахте от Трета световна война. Поне не беше нужно да се мият ръцете, след като се пипа клавиатурата.

Сега сериозно: излишно е да се презапасявате, хора! Паника има за всички в изобилие. Ще стигне. Като изчерпаме тази, ще заредим с друга от резерва.

Аз лично съм купил съм 20 кг боб. Не е за ядене, че ми образува газове. За гледане е. Искам да знам със сигурност какво ни очаква. Няма само врачката на Берлускони да е информирана, я.

 

 

Драгомир Симеонов

Станете почитател на Класа