Надеждата е опасно нещо, но ние си обичаме риска

Неделя

Шегата с найлоновите торбички вече се е изхаBILLA, но нови и нови хора се нареждат на опашката до изчерпване на наличностите. Умираме за промоции. Такова намаление не бяхме виждали от „Локо Сф" насам. Обществен блокчейн хумор с корпоративна верига.

Дано новото шоу на БТВ не се оплете в подобни, че имаме навика да не гледаме срока на годност на шегите по стелажите. Но от друга страна Каракачанов излезе достатъчно траен и сочен, че да има за всички. Яд ме е само, че покрай майтапите не успях да прекарам събота вечер с Дони.

Нищо де, прекарах се със закъснение. То и самото предаване е малко изостанало; така че все едно кога ще го гледаш - днес или през 1997-ма. Иначе има унисон между фигурата на водещия и шоуто. И двете са притеснително слаби и явно на особен хранителен режим.

Понеделник

Животът ни, приятели, е комар. Не в смисъла на хазартна метафора. По-скоро е дребен и гладен, не мислите ли. И е на един шамар, така да се каже, дори да жужим като големи смелчаци.

Заприказвахме се за хранене и ето ни вече до хазартната софра. Като обслужващ персонал, естествено. От нас се иска всичко да е изтъркано до блясък. Такава е играта „Златна посуда". Талончетата не са като торбичките; няма и няма изтъркване при тях и това си е. Спокойно, тоя бизнес никой няма да ни го отнеме.

Аз обаче усещам прилив на адреналин. Най-после елемент на несигурност и при организаторите на игрите. Ако стана рапър един ден, както са тръгнали нещата, ще се нарека Хендикап. Искам да съм рисков. Няма само Хазарта от Ъпсурт и Тото от Скандау да обират позитивите.

Вторник

Бойко Борисов е в Давос. Бравос! Адски подвеждащо име е това, да знаете. Нищо не дават там. Освен снимки с нахилена Иванка Тръмп. Чаровна и естествена като найлонова торбичка. Какво ли й каза нашият шоумен, че така я зарадва? Нямам съмнения в способностите на премиера да развесели всекиго с английския си.

Само дано не изхаби твърде много харизма за външнополитически закачки, че нали с нея ще пълним язовир „Студена".

Новият министър на водопада - Ревизионеро - вика, че не можело и вода, че и въздух, и работа, и парно наведнъж. Наистина се прекалява с тия искания. Тук благата са на лотариен принцип - каквото ти се падне, това е. После държавата може да си го вземе. Иначе се радвам, че и тоя министър излезе шегаджия. Случихме на гологлави комици в тая страна.

Сряда

Дълго не знаехме кой ще е новият Слави по БТВ. Научихме. Пак не го знаем кой е. Дано бързо преодолеем ефекта на името и продължим по същество. От опит глава не боли. Имам предвид малко работен опит, не пореден опит на гърба на зрителя.

За толкова години шоу така и не свикнахме, че по-важният въпрос е кои са сценаристите. Там е големият риск. Шоубизнесът е коварна лотария. Включително и самото шоу на лотарията. Според мен Захари ще е страхотен водещ, дори сценарият да се одържави. При Цитиридис печелившият засега е неясен.

Но кое ли не е всъщност лотария у нас? Вземете например изборите. Окончателно отказаха регистрация на стария Слави. Не уцелил точното име на партията. Сега ще пробва с пак друго. Голям късмет вадим като народ с толкова продуктивен водач. Така де - водещ.

С тия двадесет и кусур албума все ще уцели накрая заглавие. И после ще видим. Като при всичко.

Четвъртък

Чета, че новият Бонд нямало да е жена, но било твърде възможно е да е чернокож. Черно и бяло пак са единствените полета в тази епидермална рулетка. На жълто никой никога не залага. Светът се държи, все едно азиатците нямат развит шпионаж. Това дори не е расизъм, това е просто наивност.

Изпуснал съм момента в законотворчеството ни, че хазартните компании могат да си избират колко такса да плащат. И Влади Горанов явно го е изпуснал. Малко изпусната работа е тоя бранш, не мислите ли? Пълно тото.

Много ясно, че лотарията трябва да е държавна, след като самата ни държава функционира на произволен принцип.

Петък

Фенове на "Левски" са на среща с премиера да го питат докога любимият им клуб ще е заложник на политически интереси. Нима запалянковците не разбират, че без хазартът да е спонсор на футбола ни, играчите сами ще трябва да решават изхода от двубоя.

И тогава наистина ще настъпят несигурни времена. Кефи ме, че намерили от кого да търсят сметка. Човекът ви казва, че е болен левскар. Като самия клуб. Нужна е сериозна карантина с подобен патоген в атмосферата. Намерете някой здрав да питате.

Споменахме вируси и нещата в Китай не изглеждат добре. Хазарт е и там, ама био. Може би човек трябва да подбира по-внимателно с кого общува и да пази известна хигиена. Важи и за големи общности от хора, да не кажа за цялата държава. За Китай говоря. У нас вече е късно: всеки с всекиго е обменил твърде много флуиди.

Събота

Съобщиха, че сме арестували двама грузински килъри в ролсройс. Дошли били да очистят интригата в заплахите. Чак от далечна Грузия?! Какво, за Бога, се случи с българските наемни убийци? Одържавени ли са вече? При всички случаи това трябва да са много печеливши бабаити, щом карат ролсройс на работа. Колко залагахте на тях?

Сорос разправя, че Китай носел смъртна опасност за свободата по света. И с този епидемиолог не случихме. Китайците просто са майстори на карантината. Ако някоя зараза дойде в Европа, по либерална линия ще я приютим и интегрираме, после ще я изследваме.

Хора, пак гледах "Събота вечер" с Дони. Представяте ли си? Мисля, че развивам хазартна зависимост. Надежда, че следващия път може да имам късмет и да се оправят нещата. Малшанс!

Но нищо де, продължавам да залагам. Надеждата е опасно нещо, както викат в „1917"-та. Но ние си обичаме риска.

 

 

Драго Симеонов

Станете почитател на Класа