На пет океана миеща се

Годината започна добре – един средно голям град на България се чуди сутрин как да си умие очите, а в останалата част на милата Родина по-мъжествената част джапа в ледените води на реките и спори кой е измислил Калоферското ледено хоро.

А отговорът е от ясен по-ясен – но вие не четете „ТЕЛЕГРАФ”, затова само си чешете езиците.
Според цитирани от всекидневника учени произходът на несъмнено древният обичай е някъде край Приморско – там е открито т. нар. „Юнашко корито” – на картинката се вижда нещо като вана за къпане, издълбана в скалата преди няколко хилядолетия, която според откривателя й „е саркофаг, но за живи хора – предшественик на криогенната терапия”.

За несведущите си има гугъл – според него номерът е да се вкара човек в камера и да му се пусне газ с около минус 150 градуса. Откъде древните са намирали азот с такава температура остава загадка, но все пак според изследователя „Хорото в ледената река на Йордановден вероятно идва от обектите тип Юнашко корито”.

О, спи ли ЮНЕСКО, о, ЮНЕСКО не види ли!

Но да не се ограничаваме само с праисторическите корита, да погледнем по-широко и по-гордо тоя свят – „Според теорията на Димов мегалитната цивилизация е дошла по нашите земи от Мала Азия. Тя е творила за известен период у нас, а после е продължила на север чак до Англия. Там нейни представители са създали кръглата структура кромлех, известна като Стоунхендж. Предполага се, че същите майстори са направили и статуите на Великденските острови и ред други загадъчни обекти по света”.

Ако още не сте изпитали неудържима национална гордост, разгърнете „ТРУД”, който с живи факти ще ви избоде очите. Става въпрос, разбира се, за „Пророк Йоло”, автор на Библията на българите и човечеството.

Никакви глезотии и увъртания с някакви мегалитни цивилизации – в прав текст си е казано: „Ние сме богоизбраният народ, създали сме 22 империи и 55 държави, включително в Мексико и Япония. Наша кръв тече в жилите на Мойсей, Христос, Буда, Заратустра и прочие месианци. Български дюлгери са вдигнали пирамидите, Вавилонската кула, Китайската стена и всички по-значими градежи на планетата”!

И ще ми пишат после дечурлигата по дуварите, че България трябвало да бъде на три морета миеща се! Много скромно, мили деца – на пет океана трябва да се мие нашата държава, създателка на империи и строителка на чудеса по целия свят! Така че – гответе се и учете чужди езици, за да се разбирате с далечните ни потомци от Мексико, Япония и Китай!

А ако се чудите защо Германия е най-успешната европейска икономика, а „Байерн” – Мюнхен бие наред когото докопа, отново пророкът Йоло Денев ще ви разясни защо Бавария е най-успешната немска провинция: „Българо-арийци се преселват в Кавказ (Армения). Впоследствие тръгват на Запад през Източна, Средна и Западна Европа. Част от народите се води от княз Бавар, който завладява района и създава държава Бавария. Говорят български…”

Това обяснява многото общи думи с немския език – като речеш на немец – дай една бира, той веднага ще разбере за какво става дума и ще почне да налива!

Е, наздраве – за на пет океана миещатата се България!

Ако питате мен – по-добре, че не сме осъществили тая мечта, че сега китовете щяха да пляскат на сухо край Антарктида – досущ като в Пернишкия язовир.

 

Румен Белчев

Станете почитател на Класа