Нова година, или как станах по-търсена от Анджелина Джоли

Кое е най-зловещото, което може да ви се случи през ноември и декември? Спорът "За" или "Против" Хелоуин? Неее! Да прокапе бидонът със зелето? Това е поправимо. Да съборите елхата? Няма проблем, ще я вдигнете.

Да се качите на кантара? Кофти, но ще ви мине... (евентуално).

Най-смразяващото кръвта нещо е въпросът "Къде ще сте на Нова година?".

На пръв поглед запитването е съвсем обикновено, но всъщност може да превърне най-близките ви приятели в заклети врагове и то само за няколко минути.

Причината е, че всичко започва с питане, питането преминава в спор, а спорът - в кавги. Всеки от компанията има различно мнение, на което настоява, а по-лошото е, че всеки държи да одобрите именно неговото предложение за празника.

 

купон

 

Така до средата на декември вече се чувствате като Анджелина Джоли - трябва да сте толкова неустоим/а, за да ви искат навсякъде, нали така?

На една страна ви дърпат радетелите на уюта и кротките домашни вечеринки.

Те се опитват да ви примамят с лирични описания на вечер, в която ще си направите един леген домашна руска салата, ще изпечете пет тави пържоли и три баници и ще седнете кротко пред телевизора да консумирате сготвеното.

Уловката е, че ако приемете - на вас ще се падне частта с кофата руска салата и четири от петте тави мръвки.

Вече си представяте как в осем вечерта ръцете ви треперят немощно от биене на майонеза, бъркане на салата и чукане на пържоли.

В 12 без 5 ще слушате президента с половин ухо, а малко след полунощ ще заспите на масата и нито фойерверките, нито Дунавското ще са в състояние да ви вдигнат. Заради тази нерадостна перспектива отказвате предложението за "домашно парти" и списъкът със сърдитите се сдобива с първите си имена.

Втората оферта обикновено е контрапункт на домашната идилия.

Няколко ентусиасти ви обясняват, че този път ще прекарат празника в хотел и разбира се, канят и вас да се присъедините.

Срещу скромна четирицифрена цифра имате шанса да посрещнете Нова година в "Парадайз лъкшъри палас СПА енд уелнес ризорт".

В сумата влиза кувертът за вечерята, който включва: салата (два резена домат с две капки песто), предястие (солена бисквита с резенче сирене), основно (парче свинско, четвърт картоф) и десерт (крем от пакетче или една мандаринка).

Парите покриват и чаша шампанско и парче баница, с което можете да трошите орехи (които обаче не влизат в куверта). Ясно е, че ще отклоните и тази неустоима покана и броят на сърдитите набъбва още.

Винаги има и поне двама от компанията, които пазят жив студентския дух и го доказват на всеки свой празник.

Сложните трапези и скъпите хотели не са по вкуса им. Затова ви предлагат друго - да се съберете в нечий двустаен апартамент, където ще са "само" още 45 човека. В апартамента няма хладилник, мебели, отопление и плочки в банята, защото е нов, но това не бива да ви прави впечатление.

За ядене ще има фъстъци, солети и чипс, за пиене - кой каквото си донесе, предимно домашни вина и ракии с произход - родните краища на гостите. Качеството им е съмнително, но количеството е задоволително. Отговорът ви отново е възпитано "Не", сърдитите са с още няколко отгоре.

В крайна сметка, за да няма повече обидени, решавате да не си вдигате телефона до 1 януари. Или да работите и на 31-ви декември, така със сигурност ще има един доволен: шефът ви.

 

 

/www.webcafe.bg

Станете почитател на Класа