Една гаща плява са нещата

Неделя.Вие помните ли оная стара песен на група Конкурент „За любов ти дай ми време"? Навремето не можех да разбера дали лирическият герой се опитва да си запише час или моли любимата за отсрочка поради дисфункция. За по-лесно приемах, че са и двете. Би ли могла дамата да го приеме в сряда, 14:30, но да се запаси с търпение, че хубавите работи бавно стават, ако въобще станат. Колко наивен съм бил! Под „време" се е имало предвид климата. Човекът просто е настоявал да се обърне внимание на екологичните проблеми и едва после да се отдадем на физиология. В понеделник в Мадрид започва срещата за климата. На нея ще се види кой каква позиция за любов е готов да заеме. Ако нашата е твърде наведена, поне да си струва, както казват синоптичките.

Понеделник.Чета във фейсбук, че въздухът в София бил най-мръсният в света. Време беше! Изпълнен съм с гордост и въглероден диоксид. Ще оставим и ние отпечатъка си в историята! При това от карбон. Разни скептици отварят уста да кажат, че не било баш така. Винаги ще се намери някой да ти отрови усещането за токсичност. И четвърти да сме, пак е постижение.

Грета закъснява. Плува с катамаран към Мадрид, за да внесе и там младежкия си позитивизъм. Споко, дали сме ти време за любов, малката. Когато - тогава, няма защо да бързаш. В това време Борисов държа хладка реч за климатичната неутралност. Впечатлен съм от възобновяемата енергия на този човек! Накъдето задуха вятърът - натам се завърта. Източникът на бъдещето ни.

Вторник.Изглежда, че Фандъкова пак е оплескала пейзажа и на ремонтираната отсечка на Патриарха са оставени твърде дълги паркоместа. Като за катамаран. Тя, естествено, като виден меценат, се оправдава, че било временно. Така искали от КАТ. Забелязал съм, че в тая страна винаги ченгетата са големият душманин на естетическия ни прогрес.

Слава Богу, завалява сняг и не само скрива проблемната зона, но и превръща всяко паркиране в твърде дълга мъка. Пък българинът обича колата си почти колкото и естетическия прогрес. Кефи ме, как автомобилите вече не се броят за замърсители на въздуха. Проблемът бил главно във въглищата, а ние почти не караме коли с такова гориво. Виждате как се променя климата значи, особена като пуснеш климатика.

Сряда.Не, оставете майтапа настрана. Климатът наистина се промени много напоследък. И по тази причина вече не дават на моделите на „Виктория сикрет" да дефилират по гащи. Да не им изстинат бъбречетата на девойките. О, времена! Някакъв депутатин от НФСБ попитал незнайна журналистчица от Алфа с какво бельо била и това зорлем трябва да стане скандал, че Патриотите отдавна не се бяха изпускали.

Абе една гаща плява са нещата, ако питате мен.

Обнадежден съм от международната оценка на българските средношколци. Тестът PISA показал, че са занемарили тотално ученето. Вижте как неусетно младежите ни достигнаха нивото на Грета Тунберг. Освен това още по мое време имаше напредничави тийнейджъри, които си решаваха тестовете с помощта на климатичните промени - с топло и студено.

Четвъртък.Сърцето ми се сгря, като научих, че Ахмед Доган ще държи на 19-и традиционната си реч в Сараите. Притеснил се бях, че ни е забравил и е занемарил тази своя временна заетост. Сигурен съм, че ще е звучна, дълга и ще се усети. Хубав човек лошо нещо не държи, както се казва. Тоя израз е по принцип за парниковите газове, но и за държането на знакови речи става. Пусни си душата, Соколе, тъкмо да преценим откъде духа вятъра. Знакова реч нали това значи?

Което ми напомня пак за партийната субсидия. 8 лв. на глас - първи път, втори път, трети път - продадено. А уж търговията с гласове била престъпление. Само когато вие можете да изкарате някой лев от нея - само тогава е.

Петък.Никулден. Така трябваше да се казва партията на Слави. Хем щеше да се спази традицията на празнични наименования след Гергьовден, хем нямаше да се налага да обясняват пред съда какво са нямали предвид с името, както е сега. И логото им не мина. А колко библейско щеше да е, ако беше риба. При нас от спасителите се очаква чудо, освен леви ръце с широки пръсти. Пък и това е по-скоро логото на кукления театър.

Като заговорихме за риби в тая мътилка, Мая Манолова регистрира своя проект без проблеми. Така е, като си спестиш излишното оригиналничене в заглавието и го кръстиш като здравна рубрика. Изправи се, бе, ге. Ей, чудесно хрумване! Звучи като заклинание за потентност. Колко време ни е дадена за тая любов, както биха питали конкурентите. И логото си го бива - квадратчета, подредени вероятно да символизират планински върхове, но всъщност изобразяващи буквата М. Мъдро, Мая, много мъдро.

Събота.Някои знае ли какъв е климатът в Саудитска Арабия? Там някакви промени усещат ли се? Температурни, имам предвид, иначе ясно, че са построили и комунизма, и капитализма и сега са на фина венецианска мазилка. Грета вика ли им нещо за ограничаване на петролната употреба или като типичен пубер си е гневна главно на близките си. Защо Близкият Изток е винаги така далеч от праведните европейски адженди?

Обаче се отплеснах, а ви питах за климата. Горещо ли е там? Да знам много ли ще се поти Анди Руис, че е качил тегло до степен да няма фенове в арабския свят. Страхотно име е „Сблъсъкът в дюните", ама по-скоро трябваше да е „в дюнерите", че нали родният спортен специалист такива аналогии обича да кльопа. Еми изяде малко бой Анди, но остана изправен, все едно Мая Манолова му е наставник. Разбира се нашенецът недолюби съвсем кьотека, скучно му беше. Но както добре знаем, за любов ни трябва време. Пък ако даром ти го дават някъде, пуснете линк.

Станете почитател на Класа