Георги Марков: Деница Сачева-министър? Това е лудост, провокация! Борисов да я оттегли!

И е много тъжно, че точно утре, на рождение ден на ГЕРБ, някой така тежко компрометира тази партия и самия Борисов, който се се чуди какво добро да направи за страната, а отвътре някой го проваля и него, и управлението.

- Г-н Марков, здравейте, малко е късно да ви търся, часът е 20.50. Къде ви намирам?

- Валя, в чужбина съм. Имам здравословен проблем, бях на преглед и бързам на куц крак  да се прибирам, че утре ще имаме извънредно заседание на парламента за приемане на бюджета. Кажи какъв е проблемът?

- Вие сте депутат от ВНС, бил сте и конституционен съдия. Имало ли е във вашата практика случай, в който министър да встъпи в длъжност, без да е гласуван от парламента, както това ще се случи утре с Деница Сачева? Титулярът Бисер Петков, чиято оставка също не е гласувана от парламента, ще предаде в 12.00 часа поста министър на труда и социалната политика на тази дама, която никой не я е избирал!

- Ти направо ме шокира! Познаваме се от 20 години, нямам основания да не ти вярвам. Ако беше някой друг журналист, щях да кажа, че се шегува!

- Цитирам прессъобщение на Министерство на труда и социалната политика.

- И в най-лошите си сънища не съм мислил, че ще доживеем, и то на 30-ата година от демокрацията, някакви главанаци да подведат до такава степен Борисов, че да нанесат такъв тежък удар на парламентаризма и парламентарната демокрация. Това е нечуван скандал! И тези хора, които са писали това съобщение, и са си наумили такова приемане-предаване, трябва да си отидат завинаги от администрацията и от управлението на политическия живот. В петък ние гласувахме, че във вторник ще приемаме бюджета. Нямаме съобщение за гласуване на промени в правителството. А и да има, как  така ще се организира публично приемане и предавене на министерски пост, преди решението на парламента? Това са лудости! И е много тъжно, че  точно утре, на рождение ден на ГЕРБ, някой така тежко компрометира тази партия и самия Борисов, който се се чуди какво добро да направи за страната, а отвътре някой го проваля и него, и управлението.

Но понеже подхванахме тази госпожа, да ти кажа за нея.

- Имате предвид г-жа Деница Сачева.

- Да. Ако имаме гласуване, аз няма да гласувам за нея.

- Защо?

- Защото аз познавам добре Конституцията. Ти хубаво припомни, че съм бил 9 години конституционен съдия по предложение на д-р Желев, и когато чух за скандалите около тази жена, прочетох интервююто й от 5.10. 2013 година – раданкъневско срещу ГЕРБ, аз няма да гласувам за нея. Повърнах от гнусотия! Аз ще гласувам по съвест, а съвестта ми не позволява да гласувам за тази жена..

Борисов има още малко часове, да си оттегли това предложение и да накаже провокаторите! Това е провокация към българската демокрация!

- Ако утре кандидатурата на Деница Сачева бъде вкарана за гласуване в парламента извънредно сутринта, така че в 12.00 часа тя официално да поеме министерския пост, какво ще стане?

- При създалата се ситуация, това ще е най-голямото самоунижение на българския парламент в 30-те години демокрация!

 

 

 

Станете почитател на Класа