Следизборно разстройство

Ако изборите са маратон, то първият тур е нещо като съкратената дистанция – слабаците спират да си поемат дъх, че не им е останал, а основните състезатели продължават храбро към финала.

Да си запомним това, с маратона, защото ще ни потрябва към края на текста.

В предизборната борба всички средства са позволени – в стремежа си да осигури на патриотично настроената си партия поне балотаж в София, „Каракачанов размаха среден пръст в телевизионен ефир“. Заглавието е на „ТРУД“, но средният пръст си е на вицепремиера.

И тъй като показването на тая част от анатомията взе да се превръща в епидемия по телевизиите, г-н Каракачанов обясни на нас, тъпите, че това било само илюстрация какво ни бил показал австралийският убиец на нас и целокупната ни държава.

„24 ЧАСА“ не оставя конкуренцията да го отвее – според съдебния му репортаж освен среден пръст „Футболният хулиган Гечев два пъти показал задните си части, докато е в изпитателен срок“. Става дума тоя път не за вицепремиер, а за съвсем истински хулиган, който си бил свалил гащите, за да покаже на отбора на Англия задник в изпитателен срок.

Седмица по-късно се оказа, че задникът бил не негов, а на неговия брат-близнак, който не бил в изпитателен срок, така че поне на един от задниците му се размина. Вестниците проспаха пропуска на родното правосъдие – да сравни не само физиономиите от записите, но и задниците – така щеше да е по-сигурно, че съди правилния човек.

Сигурното, разбира се, си е сигурно – затова пред „ТРУД“ проф. Михаил Константинов обяснява, че „Учат изборните комисии в последния момент, да не забравят“. Тъй като на миналите избори имало комисии, чиито протоколи били връщани по 48 пъти, обучението било изтеглено десетина дни преди първия тур – да не се повтори проблемът.

Очевидно обаче и това е малко – според „СЕГА“ „Над 90 процента от изборните протоколи в София са сгрешени“!

Бива, бива къса памет, но чак пък толкова… Очевидно обучението би трябвало да започва с историческата реплика „Слушайте внимателно, няма да повтарям“!

А в навечерието на изборите покрай всичките прекрасни обещания и апетитни кандърми започнаха да се случват и странни природо-археологически явления – ако се вярва на „ТЕЛЕГРАФ“, „В Карлово тракийски град изригна на 3 метра под земята“!

Това е нова ера в археологията – досега за да се стигне до древните останки, трябваше да се копае, но у нас пред избори стават направо чудеса – останките сами си изригват от земята!

А за поддържане на доброто настроение, правилната политическа и сексуална ориентация си има кой да се грижи – ако отворим страницата на „ТРУД“, за да прочетем, примерно, какво ново има в Народната библиотека, изведнъж пращаме и библиотеката, и книгите у лево, за да четем дясната колонка:

„Камелия се пусна чисто гола“ (снимка);
„Голо видео на Сузанита хит в нета“;
„Цветелина Грахич се снима чисто гола под душа“;
„Андреа лъсна чисто гола във вана“ (снимка) ;
„Джулиана Гани се снима гола, показа новото си гадже“;
„Биляна Йотовска се пусна чисто гола“…

Обичаме ние културния живот – и това си е, никакви избори не могат да ни отклонят от него!

А, ако се върнем към началото, където стана дума за някакъв маратон, да се спрем на едно завоалирано предупреждение от стар брой на „ТЕЛЕГРАФ“ – на истински маратон, какъв ти маратон, триатлон, в Приморско, „Наградиха състезатели с прокиснала бира“. След като се почерпили с наградата, „Минути по-късно получили болки и разстройство“.

Ами – така си е тя – един миг невнимание, цял мандат – разстройство…

 

 

Румен Белчев   От Разпечатосване

Станете почитател на Класа