Още един закон на хартия

Как да спазваш правила, които не познаваш и за които дори не желаеш да чуваш? Такъв се оказа интересът към новоприетия Закон за управление на етажната собственост.
67% от хората, които са участвали в анкета на „Алфа рисърч“, не са съгласни да плащат колективни сметки за комунални услуги. Повече от 68% пък не са съгласни да станат съдружници със своите съседи във фирма, която трябва да представлява етажната собственост. Слабата информираност на населението в комбинация със странните междусъседски отношения от типа „всеки да се оправя сам“, правят управлението на етажната собственост все по-трудна задача.
На практика се оказа, че парламентът е приел още един закон на хартия, а единствено на печалба са депутатите, защото с поредното недомислие просто са си заработили заплатите.
Кой е в състояние да убеди сега съседа, който с хиляди уговорки дава 5 лв. входна такса, да плати по-сериозна сума, когато покривът протече или фасадата е пред падане?
А най-странното в случая е, че законите се обсъждат, след като бъдат приети, а не предварително, когато са само проекти. Добре ще е новият парламент да спре да отмята дейност и да не се отчита с бройки приети закони.

Станете почитател на Класа