Изборите в София вече не са за политика, а за доверие!

Уважаеми дами и господа, предизборната кампания в София не предстои. Не слушайте какво ви говорят медиите, придворната политология и фейсбук-всезнайковците. Предизборната кампания в столицата вече е в разгара си и бляска като буен горски пожар, който овъглява вековни гори.

Умишлено използвам този образ, защото всички усещаме как за първи път от 2005 година насам промяната в София изглежда не само възможна, тя е неизбежна, независимо от изхода на реалната изборна битка.

 

 

За първи път имаме много интересна сплав от гражданска енергия, политическо нетърпение, обединяване на доскоро необединими стойности, тоест налице са всички съставки за коктейл "Молотов", който завинаги ще свали корумпираното управление на ГЕРБ с пламъка на автентичното недоволство.

И заради това в този текст няма да се занимаваме с фигуранти!

Нашите уважения към всеки участник в битката, всеки има право на живот под слънцето, но е ясно, че избори-2019 в София са сблъсък между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. Останалите са просто статисти.

Поне един ден ще могат да се хвалят на внуците, че са участвали, макар и като странични зрители, в легендарен двубой.

Не е малко. Някои за два живота не могат да се похвалят с такова приключение.

Като ви казвам, че битката отдавна е започнала, а кампанията вече ври и кипи, имам предвид, че атаката срещу Мая Манолова започна много преди тя официално да обяви своята кандидатура. Още преди анонса си, тя бе разпозната от паяжината на ГЕРБ в София като огромна заплаха за статуквото тук.

И заради това нека да се опитаме да отговорим на въпроса защо е така!?

С какво Манолова се оказа такъв враг на ГЕРБ, че редицата им придворни сайтове постоянно се опитват да изровят нещо мръсно за нея, да я потопят в жълти интриги, манипулации, откровени клевети и глупости!?

Обикновено изборите са въпрос на програми и възгледи. Поне в учебниците така пише. Едната страна предлага визия, другата програма и двете се съревновават коя ги представя по-убедително и успява да заплени съзнанията на хората.

В София днес нямаме това удоволствие!

10-годишното безвремие "Фандъкова" унищожи всяка идея за програма за действие. Преди всички избори на настоящата кметица до безкрай слушахме едни и същи уверения - "вече влизаме в кварталите", "въздухът ще е чист", "ще имаме завод за боклука".

Всичко обаче се оказа долнопробна лъжа!

Политическа измама за наивници!

Нещо като управленски вариант на телефонно мошеничество!

Само че вместо пари от балкона, всички ние хвърляхме гласа си!!!

Тоест днес Фандъкова дори да напише най-гениалната програма, дори да сътвори план от десет стъпки за поправяне на нередностите в света, вече няма кой да й повярва!

Тя пропиля най-ценния ресурс - доверието на гражданите!!!

Това е най-дефицитната валута!

Ако доверието беше банкова сметка, то бройте Фандъкова за напълно фалирала!

Да, общината държи цял списък от служители като крепостни селяни, вързала е доста бизнес с усмирителни ризи, но точно на тези избори корпоративният вот няма да е достатъчен, защото гражданската енергия вече е кипнала.

Тоест битката на вота е въпрос на доверие!

Кой има доверието на хората, че каквото й да обещае ще го изпълни!?

Точно тук Фандъкова и сие разпознаха Манолова като върховната опасност за своето корупционно статукво!!!

Ако искат, до утре могат да вадят кирливи ризи за Мая, ако искат, могат да се самоудавят в блато от полуистини и интриги, но битката опира до доверие, а Манолова се доказа като човек на действието!

Опитайте се да си спомните кои бяха омбудсмани преди нея!?

Убеден съм, че имената ви бягат!?

Това е така, защото тя изпълни поста с енергия и съдържание, тя го осмисли като нещо, което винаги е сред хората, а не оттеглено зад бюро в институционалните висини.

Именно Мая показа, че може да се бори докрай за каузи, че днес е във Варна, утре в Перник, след това във Враца. Нявсякъде, където има проблем.

В много от случаите тя просто символизираше държавата, но в нейния добър вид. Държавата, която идва да чуе и да помогне, а не да сумти и да се мръщи.

Всеки столичанин, бил той ляв, десен, центрист, вече е изправен пред проблема за доверието!

Фандъкова може да обещава всичко, но има ли кой да й вярва!?

Има ли след 10 години някой, който да се връзва на легендата за добрата кметица, заобиколена от арогантни и алчни партийци, които тя сега ще нарита и изгони завинаги!?

Изборите в София вече не са за политика, а за доверие и заради това съм убеден в победата на Мая!

В крайна сметка след 15 дълги и отвратителни години на ГЕРБ в столицата, те не могат да подменят провала си с телевизионни въздишки и възхищения.

Всички живеем в този град и виждаме докъде го докараха!

Постоянно се сблъскваме с ремонт на ремонта и други специалитети на Фандъкова!

Изправени пред въпроса за доверието - столичани ще го решат по радикален начин. Точно защото въпросът опира до това кой ще свърши нещо.

Всъщност на изборите въпросът за партиите остава второстепенен. Те, разбира се, са важни, но самият факт, че Манолова успя да привлече десни формации, БСП, много досега негласуващи граждани, подсказва, че тази коалиция има само една спойка - доверието към Мая!

Заради това кампанията е в разгара си.

И ГЕРБ я губят!

Което си е една освежаваща новина!

Станете почитател на Класа