Племена и иновации

Неделя.Най-голямата магия на комуникацията е да бъдеш правилно неразбран. Ти кажеш например, че дъжд вали, те са убедени, че ги плюеш. Ето, аз да кажем имам фенове на такива места, където слънце не огрява. И вие се чудите на коя ли меди-меди-медиА правя мониторинг с това, а аз имам предвид една служителка на метростанция Сливница, дето и тя пописва, ама не подписва. Ех, дано и тебе нещо те огрее в тая Дебела сянка, драга.

Като стана дума за сгряване - архитект Игнатов най-после конструира изявление относно ония снимки, за които не говорим, само гледаме. Или беше обратното, обърках се вече. За някои неща е по-добре никога, отколкото късно. Чукам на дърво, че не твърдях и аз, че са фалшиви, понеже сега щях да изглеждам нелепо, и то от най-добри чувства.

 

николай малинов

 

Понеделник. Днес е 9-ти септември и сред прогресивните среди е актуално да се заявиш, че мразиш комунизма, а́ко и Вапцаров да ти е любимият поет. Падат здрави спорове на тема „Човекът във новото време" 75 години по-късно.

Един скулптор-общественикоцвети фонтана на Докторската градинка в червено, което само преди половин век щеше да е невиждано дисидентство. Сега е по-скоро банален инсталационен пърформанс.

Да не се притесняваме, разправя, пигментът щял скоро да се утаи и лесно да се отстрани. Като целия ни иновативен младежки антикомунизъм, апропо. Една от характеристиките на новото време е, че дори на бившите комунистите техните са били тормозени от комунисти. Ние имаме работа с едно недоразвито общество. Тодор Живков още по байтошово време го отчете.

Вторник. Сдобихме се с чисто нов ресор в Евросъюза.На Мария Габриел повериха иновациите и младежта. В комсомола при предишния съюз му викаха ТНТМ, както припомнят по-паметливите. Вижте, ако не го изписваме „иноваций", къде ни е иновацията тогава? За младежта - ясно. Тя е в Tik Tok и You Tube. Какво се плашите норвежците да не ви вземат децата?! Интернет отдавна ви ги е отнел.

Паднахме и от Ирландия на футбол. Абе дайте някоя младежка иновация бе, стига сме губили така старомодно. Не виждате ли, че агитките ни пак започнаха да се разсейват с глупости?!

Гледам Павел и Венци Венц в някаква реклама. Римуват „случва" с „обучва". Ето, това разбирам аз под иновации и младеж! Вие „обучава" със „случава" ли предпочитате като рима, консерватори такива?!

Сряда. Видяхте ли какво се случава междувременно? Хванахме цял руски шпионин и пак сте недоволни, неблагодарници! Правете сметка какъв смотаняк трябва да е, щом чак нашите служби го идентифицираха.

Прикрит беше като председател на движение „Русофили". Царят на дегизировката, дума да няма.

Да си беше пуснал брада по-добре. Щял да сменя геополитическата позиция на страната. Нямало вече да е кучешката, щяла да е мисионерска.

Жалко, че не обсъждаме 11 септември като едно време. Откакто Ал Кайда е срещу Асад, нещата пак станаха сложни. А и да се казва „черна дата" май вече е расистко в международен план.

Четвъртък. Отказвам да обсъждам фалшивия чат на Иванчева! Както и факта, че наистина разговаря с човек, който от чисто хигиенни подбуди не трябва да пускаш в дома си. Хем я чистим тая България всяка година, хем пак петна и лекета излизат.

Слави Трифонов е станал много активен във Facebook. От опит знам, че най-добрите телевизионери са тия без ефир. Громи всичко наред - от външната политика, през субсидийните длъжници до ефирното програмиране. Евала! Така става, когато мощта на целия ти сценарен екип сега е съсредоточена да напише един пост на два дни.

Само да не излезе, че одобрявам програмата. Абсурд. Вижте, че ме няма в нея. Хрумна ми идея. Криминален сериал. В който един по-един избиват авторите на диалога, докато накрая актьорите най-после кажат нещо естествено. Така де, не само Слави знае що за племе са сценаристите в игрите с волята.

Петък. Между другото в риалити формата, в който живеем, се делим на други племена. Не сме траки, славяни и прабългари, а мафия, граждани и главанаци. Гледайте сега играта.

Новото ръководство на БНР се захвана да кадрува от старта, за да оправдае позицията си. Оказа се до такава степен умело, ченакрая успя да уволни себе си.

Гражданите реагираха адекватно. Остана обаче интригата сега мафията ли надвиха или са били главанаците. Лично Борисов възстанови правдата с телефонно обаждане. Пишем ние декларации, настояваме да няма политическа намеса в медиите, пък то можело и за добро да е. Ама че ирония. Дано ме разберете неправилно.

Между другото, как пък един път премиерът не ми честити рождения ден и на мен, не е да нямам. Не че пак щях да знам за удобен или неудобен журналист ме има.

Събота. Честито! Чистим България за един ден. Това е страхотна дългогодишна инициатива, в която сме чистили Българя вече около цели 8-9 дни. Не съм съгласен с хората, дето разправят, че не ни било присъщо. Не сте ли виждали с какво усърдие нашенецът чисти неизползвани отпуски?

Надеждата ми за тая страна е в хората, които срещнах на Comic Con-а. Не се шегувам изобщо. Те знаят най-добре как се побеждават лошите. Загледайте се, да усетите истинското значение на иновации и младеж, стига са ви страхували тъмните сили. Супергероите са сред тия хлапета.

В неделя ми е рожденият ден. Бойко сигурно пак няма да звънне. Ама и на Каракачанов няма да вдигам. Че ще вземе да ме възстанови на служба, а аз още се радвам на УВО-то си!

 

Драго Симеонов

 

Станете почитател на Класа