Положението си е издрало гайката!

Вероятно знаете, ако ли не—ще ви изненадам: освен операции за увеличаване на бюста има и такива за намаляване. Да—на бюста, правилно разбрахте. 


Това е в случаите, когато медицински причини го изискват или пък удобството – от гледна точка на занимание с даден спорт, или пък – естетика. 

Знам, че е трудно точно на тая географска ширина да се обяснява защо съществува такъв ужас като „намаляване на бюста“, затова няма да задълбавам, а и усещам, че на мнозина им призлява.

От друга страна пък съществува и операция за увеличение на бюста. Усещам, че напипвам вярната емоция. В България много момичета си събират парички от закуски, спестяват и си купуват нови гърди и с тях успяват в живота. 

Едни намаляват, за да успеят – някои спортистки, както стана дума; други – увеличават, за да успеят. Те също спортуват, де…

За момченцата пък има само една такава операция в беге; 

и изглежда работи. 

Такава за намаляване на мозъка и капацитета на мисленето. Не казвам, че всички с намален капацитет са „успели“ с джипове, но пък изглежда голяма част от „успелите“ с джипове са минали „операцията“… Нямате ли такова чувство? Мхм…

 

Положението си е издрало гайката!

 

Чувствам се тъпо… сà, ако само единият мозък ме дели от джипа, евентуалните плеймейтки или поне палавите обитателки на „Студентски град“, джетовете, социалния статут… нали… за кво ми е! Режете! Мисля да се подложа на операция, ми е мисълта. Това се опитвам да кажа. 

***

А сега, в абсолютно несвързана с това новина и съвсем нова тема:

Собственикът на джипа, затънал на "Перла": „Не се чувствам нарушител“.

Е, има си хас.

Човекът си го обясни много добре, като за джипаджии. Каза, че не е имало табелка, която да забранява моторни средства към плажа. 

Ето сега – преди лоботомията – мозъкът ми – този така ненужен орган – ми пречи, задавайки ми въпроси като: защо хората смятат, че им трябват табели, които да им казват, че не може да карат по плажа? Както и: хората смятат ли, че им трябват и други табели, като например: „не яж жълт сняг“; „не сядай върху включен котлон“; и „не прави секс със сестра си“? 

Човекът е заявил още: „Снощи нямаше нито една табела, те са сложени тази сутрин. Не съм виновен, че някой не си е свършил работата“. 

Ужас!

Видях, че номерът на джипа му е със софийска регистрация, което ме навява на мисълта, че рано или късно ще се върне в София. Затова бързам да лепна табела на „Цариградско“:

„Забранено плажуването в Бус лентата!“

***

Странно е, че трябва да си обясняваме какво може и не може, когато става дума за съвсем елементарни неща. Но… щом на кутията с пиратки пише да не си ги пъхаш в устата, значи някой някога го е направил тоя експеримент и не е свършило добре. 

Чудили ли сте се някога кои са тия хора, заради които трябва да се слагат табелки с ОЧЕВИДНИ неща? Отворете пак линка към новината

***

След като вече споменахме примера с табелите и стигнахме до „не прави секс със сестра си“… няма как да не се върна пак на него. Сърбят ме ръцете просто. 

Ако ще си правим списък с извинения, като „нямаше табела“ и „някой не си е свършил работата“, да го сравним с евентуалното:

„Но, мамо, откъде да знам, че ми е сестра, мислех, че просто живее с нас от 18 години“;

Аз какво да направя? Тая сутрин ми е сестра, ама вчера – на сватбата на леля – крещеше, че е жената котка!“

„Добре де, може да не съм бил прав, но в моя защита… има сладко дупе, а? Какво… Какво! Не, остави вазата бавно обратно…

***

Дори наистина да е питал концесионера и той да му е казал: Абе давай бе, няма проблеми, то…

И преди сме говорили за разликата между „разрешено е“ и „правилно е“… 

Съвсем наскоро говорихме. Трябва ли пак да се спираме на примерите? Явно трябва. Добре, ще пробвам пак:

Холокостът е бил законен<—>да спасяваш евреи – не;
Робството е било законно<—>да освобождаваш роби – не;
Сегрегацията е била законна<—>да протестираш срещу расизма – не.

Не предполагах, че толкова бързо ще ми се наложи да повторя нещо, но ей го нà. 

***

„Всички правят така“ е най-чудесната формула да стигнем до положение: „нèма мърдане от дъното… о, я чакай малко, копаем надолу!“

„Всички правят така“ е реплика, която трябва да изчезне от речника на всеки, който е прехвърлил десет. 

„Всички правят така“ е обикновен превод на „Бè, аз ли съм най-големият балък! И аз ще правя каквото си искам“…

… което пък е директна пътека до последвалото: „Скапàха я тая държава!“; „Бàси държавата!“; и любимото ми: „Ей, само цървули наоколо, бе!“, всичко това изречено от същия индивид, започнал отпуската си или въобще всеки ден от живота си с величественото: „Всички правят така“. 

„Бàси държавата“, а…

***

Както казах: положението си е издрало гайката.

Появиха се из социалните мрежи снимки на същия „закъсал“ джип, само че този път прилежно паркиран върху тротоар на улица в София. Може и да е fake news, разбира се, но пък… гледам – цветът – същият; моделът – същият; регистрационният номер – същият. Кой знае?

А и може пък да не е имало табелка, която да казва, че паркирането върху тротоари е забранено. Какво? Кой каза: „в Правилника“? Кой каза: „Пише го там“? Сà, на интересни ли ще се правиме?

Човекът длъжен ли е да ги чете тия работи? Кой имал време да ги пише – да си ги чете! Табелки трябват! А липсват! Той (ако е бил той, де) ли е виновен, че някой не си е свършил работата?

***

Някой би казал, че именно това: „Не се чувствам нарушител“ е най-страшното в случая. Де да знам…

Някой пък би казал, че има и един друг много притеснителен факт, който е сериозно пренебрегван в случая, а именно: уменията на действащ по улиците и пътищата шофьор, който се вкопава в плажа, като торен бръмбар. И най-небрежно ни информира, че съвсем... не му е за първи път да затъва така. 

Добре, не съм Себастиан Фетел, нито пък съм автоинженер, но нещо ми подсказва, че комбинацията: „пясък—вода—тежко шаси“ ще завърши зле. 

Нещо като: защо думите „колко е секси“ и „сестра ми“ не трябва да съществуват в едно изречение…

Станете почитател на Класа