Тия партии да не са наши, че да ги издържаме

Неделя.

Толкова е скучен денят, че сме принудени да се занимаваме с Корнелия Нинова, все едно ни пука. Не подавала оставка, само си ги изпробвала нейните помнят ли я тази дума. Не точно в тая връзка: вие знаехте ли, че Годзила било мъж?

Нали преди два филма снесе яйца?! Пък сега – Кралят на чудовищата. Но, така де, аз съм тотално окей, ако това е първото трансджендър чудовище. На голям екран, имам предвид.

Чакайте да ви питам още нещо: от български модернизъм разбирате ли? Така и си помислих. И аз не. Значи ставаме за колекционери, ако някои ни прерисува татус на амбалажна хартия и ни го шитне на оферта. Ей начи, съсипАха го тоя модернизъм!

 

Понеделник.

Не разбрах съвсем. Бойко Борисов щял да строи супeркомпютър, или имал един в мазето от едно време и ни го давал? Аз се навивам, дори да не съм чул добре и да става дума за суперкомпот. Щом Мария Габриел е проводник на тая супер иновация. Има защо да трепери Меркел.

Преслава си оперирала носа, това знаехто ли го? А феновете недоволстват. Те са си за реализма в чалгата, хората. По отношение на носовете, не на силикона. Ето това се нарича чалга носталгия.

Перник вече си има шампион по кикбокс. Казва се Рандъм. Не мисля, че е случайно. Вероятно е кръстен на дядо Койчо и дядо Доди. Пожелаваме му много успехи от общ характер. Голямо международно бъдеще го очаква, дано прослави родината като всеки друг Иванов.

 

Вторник.

Привикали Платини на разпит заради световното в Катар. Понеже на арабите е разрешено да купуват отбори, но не и домакинства. Обаче мосю Мишел винаги може да се оправдае с недоразумение покрай фамилията, какво да правиш, като се казваш "плати ни" и ръководиш за известно време картел като ФИФА.

Американците щели да назначават Херо за наш наставник. Явно Мъри Стоилов пак е имал неизпълними условия. Не бе, шегувам се. Херо Мустафа се казва новата посланичка. И в нашия си политически сериал половината викат: "аферим", другата – "лошо ми е".

Моят любим Левски щял да играе в евротурнирите срещу трудния, викат, съперник Ружомберок. Е, не е чак толкова страшно. Можеше да се падне с Румборак, Блекота или Пекота.

 

Сряда.

Втората матура за седмокласниците. Математика. Решават уравнения, за да ни покажат колко са зрели. На нас, хората, които смятаме, че зрелостта се добива само ако някои ти плаща частните уроци. Ние, мили хлапета, сме зрели като тикви, както забелязвате. Побързайте да станете като нас. И само с черен химикал, че така работи системата.

Иначе намаляват партийната субсидия големите математици. Щели да си взимат кинти директно от бизнеса, за който работят, и да не ни занимават с излишни дреболии. Хората са щастливи, най-после хванаха някакво намаление. Така де, тия партии да не са наши, че да ги издържаме.

Уви, закъснях с моето предложение субсидията да е 1,60 – като билетчето за градския транспорт. То извозването и в двата случая е същото.

 

Четвъртък.

Гришо е в такава криза, все едно Боби Михайлов му е шеф. Отново падна. Човек, или мачкай, или целуни някоя насила, че да си поговорим за теб пак с ентусиазъм.

Луи Си Кей щял да прави тайно шоу в София. В Зала 3 на НДК. Което е още по-смешно в представите ни от Зала 1 дори. Щял да изпробва нов материал. Не биологичен бе, много на духовити ли се правите. И другото – нямало да се допускат записващи устройства, че да не ги постнете, та после да му спаднат скъпите участия и да се принуди пак да гастролира у нас. Всеки, пишат, който използвал по какъв да е начин смарт устройство, щял да бъде извеждан. Шоу с квестори. Ми то си е баш като матура.

Бойко стана нещо сантиментален. Цветанов ми беше, вика, семейство. Ама моля ви се, стегнете се! В ГЕРБ не са ли всички едно голямо семейство?!

 

Петък.

Руснаците готвели закон за защита на военните си паметници в чужбина. А не им помниш армията с добро, а са обърнали дебелия край! То ние нито сме от паметливите, нито от закони ни пука, но да видим. Може пък грешно да сме ги разбрали и да имат предвид техниката, която още притежаваме на въоръжение. Пазим я като очите си бе, друзя, парада ни не го ли видяхте!?

Като се заприказвахме за памет, субсидията помните ли? Еми отказаха се хората да я намаляват. Викат: ние така или иначе си работим с нашия бизнес, я и вие някой лев да дадете за просперитета на демокрацията.

И Преслава пак напомни за себе си. Тоя път се жалва, че някой й е хакнал профила в инстаграм. Мила, те и фронтално са те хакнали малко, не само профила. Споко, сега с новите ъпдейти фейсът ще ти донесе повече фенове.

 

Събота.

Лятото дойде. А с него и нуждата да снимаме краката си на фона на плаж, за предпочитане гръцки. Потокът автомобили към южната ни съседка само показва, че почивката също е зор за нашего брата. Все по-често ще ви се налага тия дни да лайквате ваканционни снимки и да залъгвате обектите им, че усилията са си стрували. И от пътя, и от диетите.

Като замириса на море и на свалки, вие разбрахте ли, че Иран свали американски дрон? Вярно – малко грозничък, но със завладяваща форма. Според вас тоя флирт ще продължи ли още или това само им беше търкането на тия?

Апропо, Орнела Мути била в София и това не е събитие за подценяване, ако се съди колко щастлива изглежда министър Ангелкова на общите снимки. Ако някои се сети да ги драсне на амбалажна хартия, ето ви нов български модернизъм. Всичките си го колекционираме, значи трябва да е истински...

 

Драго Симеонов

Станете почитател на Класа