Бабикян: Проблемът на Борисов е, че в "паралелния властови център" има война

„Оставката на Румен Порожанов потвърждава подозрението, че изключително лесно като бушони биват освобождавани от премиера министри, които са част от реалната тъкан на ГЕРБ, а министри, назначени по споразумение с други силови фактори във властта, изглежда биват освобождавани много трудно“. Това коментира пред БНР политическият пиар експерт и анализатор Арман Бабикян.

 

 

Очевидно собственикът на Министерството на земеделието и храните е друг, каза Бабикян предвид забавянето на оставката на Порожанов.

Според Арман Бабикян антикорупционната комисия е безсмислена, „защото работи само за властта и за нейните съюзници“:

„Когато управлява мафията, има нужда от такъв тип комисии. Когато управляват гражданите, си има прокуратура. Да се обзаложим дали нещо ще се случи на министър Порожанов от страна на прокуратурата“.

 

.

 

„Тежките проблеми на Бойко Борисов са невидимите за обществото големи икономически съюзници, които започнаха да изпадат в тежка битка един с друг. В т.нар. „паралелен властови център“ няма вече търпение, а има война. Единият силов център отдавна е известен като съюзник на министър-председателя, той притежава много медии, а другият е свързан с безрадостното и силово минало на министър-председателя, който също не обитава България. Единият премахна кандидата за бъдещ главен прокурор на първия силов център, той си отвърна с къщите за гости. Тази битка върви в подземието, където се намира и моралът на тези хора, за сметка на министър-председателя, който управлява с помощта на такива хора, а не с любовта и с гласовете на хората, което отдавна е фикция“, каза още Бабикян .

„Тази битка не носи гражданско спокойствие или удовлетворение, или промяна на страната ни от диктаторски режим към нормална демокрация“, подчерта пиар експертът.

Станете почитател на Класа