Дъщерята на Цветан Цветанов ще оглави офиса на Световната банда в България?

Дъщерята на Цветан Цветанов ще оглави офиса на Световната банка в България.

Поради каква причина изведнъж да се сдобием с това?

 

 

Той струва 9 милиона наши пари при изсикванията до последната плочка в кенефа от бюджета на нашата държава. Апартаментът му е нищо в сравнение какво е подготвил – утре ще ни решава съдбините на децата с позицията на своето.

Това, което ви пиша е истина. Но не мога да си издам източника.Повяврвайте ми!

Офисът на Световната банка в България се прави заради щерката на Цветанов. Повтарям го и запомнете като се случи!

Той не е така безпомощен да го срути Бацун!

За първи път ще помоля да споделяте поста ми! Не е лъжа.

 

Коментар на журналистката Зоя Деянова

 

Никой не е съдействал дъщеря ми да започне работа в Световната банка, заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос съдействала ли е Кристалина Георгиева за това дъщеря му да започне работа там, пише fakti.bg.
Подобно твърдение се появи в медийна публикация преди дни. В нея се твърди, че след като най-голямата от трите щерки на Цветанов – Гергана, е станала бакалавър в университета University of Bath в Югозападна Англия, почти веднага е била назначена в Световната банка, където близката до ГЕРБ Георгиева е на ръководен пост.
“Когато завърши, дъщеря ми кандидатства на 4 места. Прие мястото в Световната банка от двете предложения за работа, които има. Не смятам, че това е нещо, за което микрофоните трябва да бъдат свалени. Благодаря, че ми задавате този въпрос, защото не искам да въвличам децата и семейството си в излишни спекулации. Дъщеря ми е кандидатствала за работа, както всички деца, които завършват”, изтъкна той и уточни, че в Световната банка работят над 100 българи.

1asssw3


Бившият еврокомисар Кристалина Георгиева е главен изпълнителен директор на Световната банка от януари 2017 година, след като напусна ЕК, за да се кандидатира за генерален секретар на ООН. След като не беше избрана на поста обаче, тя подаде оставка от ЕК и се върна в Световната банка, където работеше и преди години.
Министърът на финансите Владислав Горанов в качеството му на управител на Групата на Световната банка за България и управляващият и главен административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг подписаха във Вашингон Споразумение за предоставяне на подкрепа за установяването и функционирането на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функции в София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.
Офисът ще функционира като център за споделени услуги с технологична насоченост, който ще отговаря за вътрешните корпоративни и ИТ операции на Групата на Световната банка, като във времето се предвижда да се структурират и други звена за предоставяне на финансови и административни услуги. Структурата ще осигури възможност за непрекъсваемост на дейностите по предоставяне на вътрешни услуги в областта на информационните технологии, финансовия мениджмънт и управлението на човешките ресурси. Предвижда се в нея да бъдат ангажирани голям брой ИТ специалисти и други висококвалифицирани и мотивирани експерти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка към нейните звена в целия свят, като служителите в България ще бъдат ангажирани и с разработването на продукти с висока добавена стойност.
България се открои сред държавите-кандидатки за разполагане на центъра поради стратегическото си местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, добрата инфраструктура и съотношение разходи-качество на живот, както други изисквания, оказващи съществено влияние за функционирането на подобен вид изнесени дейности на международната финансова институция.

Станете почитател на Класа