Нинова била Хитлер, а не Сталин?… И тя ли купи на Цветанов апартамента?

Чувам и чета, че Радан Кънев вика, че му писнало от скандалите, с които сме се увъртолили благодарение на ГЕРБ и БСП. И Харизанов така вика. И оная, смахнатата социоложка, дето беше депутатка в БСП (бел. ред. – Татяна Буруджиева) – ама те само за бе-се-пе.

Стигнаха до там, да сравнят Нинова с Хитлер и бе-се-пе-то с фашизъм. Това беше благородно, щото можеха да я сравнят със Сталин. Прецакаха се малко. По на Сталин прилича Нинова. А пък Йончева – на Берия. Много зли жени тия двете…

А и демократичната общност мрази искрено и лично Сталин. По-искрено от Хитлер. Към техните дитирамби* се присъединяват множество типове и типеси. Аз ‘ся не разбирам, щото съм очевидно лумпен, защо бе-се-пе-то да е виновно за скандалите? Да не би Нинова да е купила на Цвъ апартамента?

Или къщи за гости да е накупила на нуждаещите се богаташи? Или Йончева да е построила скапаните части от магистрали? Може пък да не съм разбрала… Николаев и Ади не го питаха Радан за тая работа.

Да си се коалирал с ГЕРБ, при това доста успешно – с няколко министри и един зам.-министър председател и да си толкова възмутен от бе-се-пе-то е като да пръднеш в тролея и да се оглеждаш възмутено.

П.П. Вчера един фейсбук-колега каза, че всички, които не харесват Лили Иванова, са лумпени. С риск ужасно да ви разочаровам, аз и „Сигнал“ не харесвам. А Веско Маринов направо не мога да го понасям. „Бела роза“ – също. Предпочитам ФСБ и ако идем по-далеч – Лучо Далла и „Бийтълс“, и „Назарет“.

Става още по-скандално – коледни песни също не търпя.

И Иван Костов не харесвам. Той ми е Лили Иванова в политиката – религиозно вкопчен в собствената си непогрешимост и изключителност.

И с риск още повече да ви разочаровам, че и даже да ви възмутя, смятам, че човек трябва да знае кога да слезе от сцената и кога да спре да обува мини жуп. Има нещо много тъжно в такава една упоритост.

Чудите се защо не си замълчах, както правя обикновено по подобни теми, които предизвикват ожесточена полемика и гняв, …а и не искам да обиждам и огорчавам никого.

Ами защото не съм лумпен. И понякога у мен се появява нездрав стремеж и аз да обидя някой и да предизвикам скандал. Щото аман от ментори….

– – – –
* дитирамба – песен на козела… сатирите или козоногите обличали специален костюм – брадати, чипоноси маски, с кози кожи около бедрата, с опашка и изкуствен фалос. А пък Радан Кънев каза, че ние си имаме истински…

 

Виктория Тинтерова

 

Станете почитател на Класа