Как юнакът Борис Ячев утрепа ламята пред очите на Сашо Диков

В предаването на Сашо Диков по Евроком на Разпети петък се случи приказно събитие. Пред камерата и микрофона депутатът патриот Борис Ячев разказа играта на българската ламя Минка. Направо я утрепа. Ламята Минка, както знаете всъщност е ”българската корупция”, а Ячев е приказния герой, шеф на една специална парламентарна комисия.

 

.

Ето накратко героичната история.

 

Другарки и другари, аз съм Борис Янков Ячев. Гранде български патриот. От Петрич съм, което трябва да ви говори нещо.

Оглавявам борбата с корупцията в българския парламент. Не съм корумпиран, макар да съм бил в три комисии – по проверка на фалита на КТБ, по контрол на цените на горивата и на икономиката и туризма. В тези комисии изкушенията са колкото и разпорежданията отгоре какво и как да правим.

Но по същество. Сашо Диков ми задва въпроси за апартаменти, политици, милиони, покупки и прочие. Ние, обаче, сме сериозни хора. Как да разследваме всичко, като трябват сигнали. Дайте ми сигнал и ме гледайте тогава.  

Споменах ли Елена Йончева? Ето, другарката Йончева ще я проверим както се полага.

А иначе Диков ми прилича на човек, който си зарежда батериите в Белград. Там, в Сърбия, има зарядно устройство, както каза зам.-главният прокурор Гешев. Аз на Гешев вярвам, не на Диков. Защото какъв е Диков и въобще не може да се мери с Гешев.

А имотите на Йончева… да, тях ще проверим. По сигнал, разбира се.

В нашата комисия няма ала-бала, туй-онуй, отгоре-отгоре и пунта Мара. При нас всичко е по конец: има ли сигнал, има и проверка. Няма сигнали – няма проверки. За Цветан Цветанов какво да ви кажа…

Йончева ще я проверим обезателно.

Но Пламен Георгиев, шефът на КПКОНПИ и заместникът му Антон Славчев сега, нали... „Апартаментгейт“… Нямаме сигнал, бе, Сашо. Си-гнал няма!  

И какво излиза? Медиите не ни подават сигнали с пълен набор от доказателства, а после питат за проверки. Мирише ми на провокация, да ви кажа. На пълзящ преврат ми мирише.

Например Елена Йончева, нали, казах вече...

Трябват ни достоверни сигнали, не наужким. В момента има определен кръг медии, които се хранят от определени икономически групировки, които имат за цел дестабилизирането на властта. Казал съм го и пак го казвам, защото някои май не чуват добре.

***

Като по вода му вървяха отговорите на безстрашния борец срещу корупцията Борис Ячев пред микрофона на Сашо Диков на Разпети петък.

Улисан да отговаря честно и смело, Ячев пропусна някои дребни детайли. Например, че сигнали трябва да подават преди всичко четиристотинте органа, структури, комисии, подкомисии, отдели и прочие, които получават пари от данъкоплатците да се борят с корупцията. Пропусна прокуратурата, Министерство на финансите, няколкото разузнавания, ДАНС, МВР, КПКОНПИ, НАП и прочие, които трябва да громят корумпираните и най-вече корумпираните политици, магистрати, управленци.

Все пак браво на другаря Ячев, който обеща, ако има сигнали, да направи каквото трябва.

Браво Ячев! Браво български Фалконе! Браво, тигре!  Ти уби ламята Минка!

А ако и сигнали, представяте ли как щеше да се развихри нашият Ячев. Ламя нямаше да остане на Балканите.

Давай, Ячев, ние сме плътно зад теб!

***

Посвещаваме този текст на всички знайни и незнайни бойци на тихия и невидим фронт, където се води борбата с българските лами. Верно е невидим този фронт, майка му стара.

Станете почитател на Класа