На Шипка всичко е спокойно

Отминаха дунанмите, отминаха клетвите, дрането на ризи и късането на чужди яки, развяването на знамена, речите, хората, фойерверките. Празникът отмина и отново както преди почти век и половина, не само на Шипка, но и в цялата република всичко е кротко и спокойно – точно, както си беше.

Ние, гордите българи, продължаваме да се изравняваме с водещите нации – вярваме на „ТРУД”, че „Австралия е с най-висока минимална заплата” – според статистиките на изданието, „Най-високата минимална заплата е в Австралия – 14,15 долара на час”. Бърза сметка показва, че ние бачкаме за малко по-малко – 1,94 долара на час. Но това не бива да накърнява националната ни гордост – ние, гордите българи, знаем и две, и двеста – ето, „24 ЧАСА” популяризира един от начините да се преборим с ниските доходи: „Крадци на ток плащат пак двойно по-евтино”!

Има си начини да се закачи човек за жицата така, че да не плаща нищичко – няма да ги популяризираме точно ние, но пък най-хубавото идва най-накрая – като ни хванат (а те все пак понякога хващат някого), според решението на Върховния административен съд – най-хуманния върховен административен в света – „при установяване на кражба се начислява потреблението на ток за 3 месеца назад, а цената е близо 7,7 ст. на киловатчас. За сравнение изрядните абонати плащат средно по 13-14 ст.”.

Как да не се просълзи човек от национална гордост!

Иначе – вече казахме – всичко е спокойно, дори оттатък – „Осъден за убийство на пътя хванат с депо за крадени коли” – научаваме оптимистичната новина от „24 ЧАСА”, а малко по-нататък – още по-оптимистична – „4271 литра ракия без бандерол откриха полицаи от Пазарджик в пункт за изкупуване на билки”. Четири тона пукница – няма майтап!

Билките очевидно са новата мания на българите – „Банда отглеждала дрога в спортна зала” – отразява челния опит „ТРУД”.

А „24 ЧАСА” ни довършва с „Внук удря до смърт баба си с дъска по главата”. Кое му е хубавото на това ли? Ами – че внукът е „тестван за алкохол и наркотици, но пробите са отрицателни”!
Нашите убийци – най-примерни в света! Като екземпляра от Пловдивския затвор, прославен от часовия вестник: „Троен убиец рецитира Вазов”! Въпросният индивид, убил трима души и излежаващ доживотна присъда, „ще е и водещ на тържествената програма” за Трети март!

Културните новини у нас също са гърмящи – не гръмки, правилно прочетохте – гърмящи!
„Цигулката на Паганини взривява Пловдив” – съвсем сериозно предупреждава „24 ЧАСА”. Става дума за голям музикален фестивал през юни, но все пак предупреждението не е за пренебрегване – сума ти неща гърмят напоследък по нашенско, имайте си едно наум!

А спортните успехи са повече от радващи – от последните страници на „ТРУД” научаваме резултата на мач, наричан от колегията по инерция „Вечното дерби”. Резултатът наистина е впечатляващ – „38 в ареста, двама полицаи в болница”!

Абе, българи-юнаци, сърце юнашко не трае, за какво да ходи човек на мач, ако не се смаризи с отсрещната агитка! И, тъй като полицията напоследък възпрепятства нормалния спортен живот и пуска вражеските агитки през различни улици и различни входове на стадиона, агитките вече си се делят на ултраси и на по-ултраси и си се бият вътрешно – „За никого не е тайна, че Сектор Б е раздиран от скандали в последно време. Заради това и част от фракциите се преориентираха като подкрепят „Левски” от други трибуни” – твърди всекидневникът.

Весело живеем ние – в шеги, закачки, шамари и ритници прекарваме времето от един национален празник до друг – не е, като да си нямаме празници, на които да демонстрираме всенародното единство!

 

От Разпечатосване

 

 

 

0a

Станете почитател на Класа