Раннодепутатска сенилност

С напредването на възрастта у хората се забелязва постепенно връщане към едни по-ранни години, наричано от злонамерените по един лош начин, а от по-добронамерените – вдетиняване, състояние, стигащо понякога чак до завръщане към памперсите.
С удовлетворение забелязваме, че с напредването на мандатите и у скъпите ни народни представители става все по-забележима раннодепутатската сенилност – онова състояние, в което човек забравя какво е закусвал и ако не му напомни някой да отиде до тоалетната, може и да стане беля.
Отваряме „ТРУД” от средата на месеца и научаваме за едно любопитно решение – „Разрешават прогнози в дните на размисъл и вот”.

 

http://i2.offnews.bg/events/2015/10/24/578717/phpp0ifzh.jpg


Ден по-късно отново трудовият всекидневник отразява новият акъл на депутатите – „Без прогнози в изборния ден”!
Добре, ще преживеем и без прогнозите, още повече, че новините са повече от положителни – „Край на хартиената бюлетина и на преференцията” – научаваме от „24 ЧАСА”, както и че „Ще наказват медиите за данни за хода на вота”.
Дотук – добре, но досущ като в казармата всяка заповед се оказва предпоследна – „Борисов връща преференцията, ще се избере и нова ЦИК” – радва ни в началото на следващата седмица часовият вестник.
На резонния въпрос каква пак я оцапахме отговаря дежурният по трудните отговори г-н Цветан Цветанов – „Показахме отново, че слушаме обществото”.
Никой не пита защо първо не са се поинтересували какво мисли въпросното общество, та да има възможност то да им отговори – може би, защото са смятали, че отговорът няма да им хареса.
В края на краищата всичко си дойде на мястото, БСП напусна парламента и отново се върнахме към добрата стара еднопартийна система на управление, позакърпена тук-таме с малко розовичко, но почти съвсем незабележимо – защото заподозряната за задкулисен натиск партия отпраши още по-далеч – „ДПС не напуска парламента, отива на Марс” – заявява г-н Хамид Хамид от вече извънземната политическа сила. Който не вярва, нека прочете сам в „24 ЧАСА” – „Защо да напускаме парламента, направо напускаме планетата Земя и отиваме на Марс” – заявява уважаваният народен представител пред уважаваната от него преса. Е, да очакваме селфи на г-н Хамид и групата му с марсохода „Кюриозити”! Както и да ни пишат дали има живот на Марс и какво къркат марсианците.
Все пак – едно полезно предупреждение от „ТРУД” не е за пренебрегване – „Рязкото спиране на алкохола при зависим може да доведе до алкохолен делириум и смърт…”
„СТАНДАРТ”, като спокоен и разумен семеен седмичник, се старае да открива винаги положителните новини – „Фокстериерът Кинг вече е кучешкият Тръмп” – твърди изданието. Симпатичното кученце спечелило киноложко изложение, победителят в което „се смята за четириногия президент на Америка”.
Жалко, че у нас няма подобни инициативи – би ни било любопитно да видим физиономията на кучешкия Радев или на котешкия Бойко…
А на всички, които по стара българска традиция само знаят да се оплакват, „24 ЧАСА” избожда очите с живи факти – „Най-щастливото население е в Трекляно” – компетентно твърди изданието. А защо населението е най-щастливо? Никога няма да се сетите – защото „На всеки 26 човека се пада по един общински служител”.
Е, ако се почувствате нещастни, идете в общината и пребройте служителите – със сигурност това ще ви подобри настроението поне мъничко!

 

От Разпечатосване

 

 

 

0a

Станете почитател на Класа