Джендър-инвазията трябва да бъде спряна!

Джендър-инвазията трябва да бъде спряна! Джендър-идеологията – изкоренена! Това си е джендърска агресия в училищата. Пълен потрес!

 

 

“Инструментът SELFIE на Европейската комисия за дигитализацията в образованието съдържа въпроси, които са еднакви за всички страни и е разработен от ЕК. Ние сме разпространили инструмента в над 900 училища, които участват в тази самооценка за дигиталната готовност на училищата и тя е важна за тях, каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в коментар за разпространената в българските училища анкета, която се попълва от учениците над деветгодишна възраст, като в нея те трябва да отбележат и пола си.

Вариантите в анкетата са четири – момче, момиче, друго и предпочитам да не казвам. Анкетата е част от платформата SELFIE на Европейската комисия и е за всички 28 страни от ЕС, а у нас се разпространява от Министерството на образованието и науката.”

 

 

SELFIE пита учениците от кой пол са с четири възможни отговора

 

 

Вариантите в анкетата са четири – момче, момиче, друго и предпочитам да не казвам. Анкетата е част от платформата SELFIE на Европейската комисия и е за всички 28 страни от ЕС, а у нас се разпространява от Министерството на образованието и науката. “В никакъв случай целта на инструмента не е да определи половата принадлежност. Това, което получихме, като първоначална неофициална информация, е, че причината да има и такъв вариант за отговор е, защото някои страни са възприели, нормативни, включително решения. Не е задължително те да бъдат базирани на принципа на самоопределяне. В Германия, това е по медицински причини, има такава възможност”, коментира още министър Вълчев, цитиран от БТА.
 
https://svobodnoslovo.eu/wp-content/uploads/2018/01/gei-678x381.jpg
 

 

Инструментът SELFIE на Европейската комисия за дигитализацията в образованието съдържа въпроси, които са еднакви за всички страни и е разработен от ЕК. Ние сме разпространили инструмента в над 900 училища, които участват в тази самооценка за дигиталната готовност на училищата и тя е важна за тях, каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в коментар за разпространената в българските училища анкета, която се попълва от учениците над деветгодишна възраст, като в нея те трябва да отбележат и пола си.

https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0363/0000363448-article2.jpg

Вариантите в анкетата са четири – момче, момиче, друго и предпочитам да не казвам. Анкетата е част от платформата SELFIE на Европейската комисия и е за всички 28 страни от ЕС, а у нас се разпространява от Министерството на образованието и науката.

http://www.desant.net/files/news/2018/06/29/153025866656136.jpg

“В никакъв случай целта на инструмента не е да определи половата принадлежност. Това, което получихме, като първоначална неофициална информация, е, че причината да има и такъв вариант за отговор е, защото някои страни са възприели, нормативни, включително решения. Не е задължително те да бъдат базирани на принципа на самоопределяне. В Германия, това е по медицински причини, има такава възможност”, коментира още министър Вълчев, цитиран от БТА.

Той заяви, че не веднъж е казвал, че “не подкрепя проповядването на джендър идеология в училище – и като министър, и като родител”.

Министър Вълчев уточни, че този въпрос не може да се премахне от графата в анкетата, защото той е един за всички, не е преведен дори от нас.

“Може единствено ЕК, по наша молба да го направи и ще отправим такава”, каза образователният министър. Той уточни, че не е забелязал да има обществено напрежение в тези 900 училища, има само един сигнал от родител до медиите.

На 29 ноември 2018 г. инструментът SELFIE беше представен пилотно у нас. Целта на разработената анкета е да направи диагностика и анализира всички елементи на образователната среда.  Обхваща шест ключови за дигиталното образование области – преподаване и учене, училищно управление, инфраструктура и оборудване, професионално развитие, практики за оценяване и дигитална компетентност на учениците. Чрез SELFIE трябва да се планира бъдещата дигитализация на образованието ни. Някои ученици вече са попълвали анкетата, други още не са. Всички отговори в анкета са анонимни, а попълването отнема между 20 и 30 минути.

Министър Вълчев днес участва в  конференция за дигиталното образование. Целта на форума е да начертае пътна карта за дигитализация на образованието в България чрез споделяне на експертиза, добри практики, обмяна на идеи и локализиране на ресурси от представители на широк кръг заинтересовани страни – държавни и общински институции, училища, училищни настоятелства, родителски организации, НПО, бизнеса и медиите.

 

Недялко Славов: Къде сте, родители? Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност? Каква е тая анкета в разрез с нашето законодателство? Къде е Конституционният съд…

 

“Това истина ли е? Каква е тая анкета в разрез с нашето законодателство? Как е допуснато от МОН? Къде е Конституционният съд с решението си за ИК, къде е БПЦ, къде са институциите за закрила на детето? Или е фейк новина?”

Така изригна авторът на романа “Камбаната”, писателят Недялко Славов, по повод новината, че в анкета, пусната в 900 български училища децата трябва да се определя като „момче“, „момиче“, „друго“ и „предпочитам да не казвам“.

Анкетата е част от платформата на Еврокомисията за дигитализация на образованието „Селфи“, която се разпространява в 28 страни-членки на Евросъюза, в т.ч. и у нас.

Вариантите за отговор на въпроса за пола в анкетата са 4 – „момче“, „момиче“, „друго“ и „предпочитам да не казвам“.

Министерството на образованието е готово да поиска от Европейската комисия премахване въпрос в анкетата, в който български ученици над 9 години трябва да отбележат пола си, съобщи днес министър Красимир Вълчев, предаде БНР.

Над 900 български училища до момента са попълнили анкетата, каза министър Вълчев.

1aasaa1

„В никакъв случай целта на инструмента не е да определи половата принадлежност. Не е сигурно, че това задължително противоречи и е свързано със социален пол, но дори и да е така, не мисля, че по някакъв начин рискуваме с това да индоктринираме децата или да проповядваме в системата трети пол“, каза той.

„Неведнъж съм казвал, че не подкрепям проповядването на джендър-идеологията. Не можем да го махнем. Той е един за всички. Не е преведен дори от нас. Може единствено ЕК, по наша молба, да го направи. Ще отправим такава молба, ако има обществено напрежение. Честно казано, аз не съм усетил такова обществено напрежение“, добави министър Вълчев.

На въпрос към просветното министерство защо в анкетата за пол фигурира графа “друго”, при положение, че това противоречи на нашето законодателство, оттам отговориха, че SELFIE се провежда в 28 страни-членки на Европейския съюз. Методологията е ангажимент на Европейската комисия, а МОН единствено е разпространило информацията по училищата.

Ето какво написа по проблема писателят Недялко Славов, автора на романа “Камбаната”:

“Това истина ли е? Каква е тая анкета в разрез с нашето законодателство? Как е допуснато от МОН? Къде е Конституционният съд с решението си за ИК, къде е БПЦ, къде са институциите за закрила на детето? Или е фейк новина?

Как е допусната изобщо? Къде са родителите на тези деца? Кой нормален родител ще позволи такава гавра с детето му? Трябва да обявят пълен бойкот, да забранят на децата си да попълват тази перверзия. Или мозъците им са полирани от чалга? Да отиват в училищата и да им окачват формулярите в тоалетната за голяма нужда. Това наистина е Содом и Гомор.

Говори се, че анкетата е проведена в 900 български училища. Това е огромен скандал! Къде сте, български родители, то е ясно, че няма кой друг да Ви защити децата. Защо спите. Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност!

Какво се случва, по дяволите? Ние да не сме в някаква клиника по евгенитика на фашисткия доктор Менгеле. Говори се, че анкетата е проведена в 900 български училища. Това е огромен скандал! Къде сте, български родители, то е ясно, че няма кой друг да Ви защити децата. Защо спите. Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност!”

 

 

Станете почитател на Класа