Има и щастливи крави

Здравето, щастието и доброто настроение на всичко, обитаващо нашата прекрасна територия, е първа грижа на всички институции в държавата. Не вярвате? Отворете „ТЕЛЕГРАФ”! Там си го пише – „Дават субсидии за щастливи крави”! Каква е държавната рецепта за пълно кравешко щастие не става ясно от дописката, затова опитваме да открием в по-старите вестници някакъв намек. И – о, чудо! В „ТРУД” попадаме на новината „Пастирите с дневник по време на паша”. Нова наредба ги задължавала като излязат на зеленото, да пускат стадото, отворят дневника и „вписват броя по вид и категория с дните и часовете на извеждане”. За тия, които ще възразят, че пастирите не винаги са сред най-добре образованите избиратели, също е помислено – „въпросният дневник се заверява от регистрирания ветеринарен лекар в началото и в края на периода на извеждане”. Голямо писане ще падне – дано остане време за паша!

С идеята, че не само говедата, но и двукраките обитатели на страната пасат трева, г-н Йордан Цонев разяснява (цитираме по „МОНИТОР”) промените, които ще бъдат направени в Закона за вероизповеданията – „Прави се отстъпка за дарителите и се запазва анонимността на даренията”. За по-разсеяните ще припомним, че според вече приетият закон за медиите, писан от г-н Цонев, те са длъжни да декларират не само сумата на даренията, ами и да предоставят данни за дарителя.

Очевидно даренията за медии са много по-опасни за националната сигурност от даренията както за традиционните, така и за екзотичните по нашите места религии и секти!

 

https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Jan2015/2110300697.jpg

 

Пак от „МОНИТОР” научаваме как да разпознаваме джихадистите у нас – „Джихадистът – бял, без брада и диша тежко”. Сериозно – цитира се инструкция на Община Пазарджик, дори има факсимиле! „Камикадзетата могат да бъдат разпознати по неуместното облекло, неспокойното поведение, втренчен напред поглед. Гладко избръснат мъж с бяла кожа и раница на гърба е предпоставка, че пред вас стои опасен тип”!

По-забавно е откритието, че „Критериите на общината са описани в книгата на британския писател Лий Чайлд – „Утре ме няма”… Прочели роман, написали инструкция! А авторските права?

Защитникът на зимния туризъм „ТРУД” на цели две страници разяснява как в цялата страна „2,7 млрд. лв. изгорели заради зеления рекет”. Зеленият октопод, прострял пипалата си само над Пирин, ощетявал държавата с близо 2 милиона лева – „Това ще е пропуснатата полза за все още нереализираното повишаване на концесионните такси за ски зона „Банско” – пояснява изданието. Споменати са и загубите на местните бизнесмени, пресметнати на повече от сто милиона лева…

Зеленият октопод може и да не е симпатичен на всички, но месец след публикуването на изследването се оказа, че фирмата-концесионер на зоната вместо стотината хектара, за които плаща по договор, „експлоатира с 65,789 хектара повече” – за които не плаща. „24 ЧАСА” публикува цялото писмо на главния прокурор до премиера, изпратено преди цели пет месеца. Не става ясно дали е прочетено. Ако е прочетено и нищо не е сторено – зле. Ако не е прочетено – още по-зле!

За разведряване на атмосферата се е погрижил „ТЕЛЕГРАФ”, който популяризира челния световен сексуален опит – „Мел Би си избрала гадже по снимката на пениса”. Закъсалата певица трудно преживявала развода си, но „нямала представа как да си намери подходящо гадже, тъй като не искала да ходи по барове за запознанства”. На помощ се притекли новите технологии – в тайнствен сайт „щръкналите пениси били изложени до картонени опаковки от мляко или сок, за да стане ясен размерът”.

И така нататък, и така нататък – до щастливия финал… Ами да – няма само кравите да са щастливи!

Станете почитател на Класа