Цветанов отново обучава социалисти в Института за политика! Дали ген. Луков е обучавал ремсисти!?

След огромния скандал, който разтресе "Позитано-20" около обучението на социалисти в гербаджийския Институт за политика на Антоанета Христова, Цветан Цветанов продължава със същия ентусиазъм да мъти главите на млади червени активисти, четейки им лидерски лекции.
Но къде е ръководството на столетницата!?
Не си ли взе бележка от тези скандали!?
Явно ангажиментите между ГЕРБ и Позитано са трайни, а дружбата е ненарушима!?

Цветан Цветанов изнесе лидерска лекция пред випуск „Пенчо Славейков“

„Системните партии трябва да преминават през такова обучение. Подобен формат е най-доброто, за да могат основните партии да работят така, че обществото да бъде удовлетворено. Във връзка с предстоящите следващата година избори е важно да бъде запазен добрият тон и цивилизованост на кампаниите.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той изнесе лидерска лекция пред курсистите от випуск „Пенчо Славейков“ по време на последния модул от тяхното обучение в Институт за политика.

 

 

„За да можеш да правиш политика, трябва да имаш партньор, на когото можеш да разчиташ. Ние самите не трябва да преминаваме границата да не можем да си говорим след изборите“, каза още Цветанов.

„Ние, в коалицията, и в момента имаме различия. Когато имаш коалиционно споразумение и управленска програма, трябва да бъдеш последователен и отговорен към тях“, заяви зам.-председателят на управляващата партия.

По думите му ПП ГЕРБ е успяла да изгради структурите си когато е била в опозиция. „Една партия, която претендира да е представителна, но не може да напълни листа за общински съветници, не отговаря на заявките, които дава.“

 

 

„Трябва да се водим само и единствено от настроенията на хората и да променим отношението им към политиците“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов не пропусна да спомене и значението на младежките организации. Според него чрез тях могат да се налагат разумни решения и да се избягват острите конфронтации.

„От такъв подход на омразата само се губи. Обезателно трябва да намалим агресията в обществото“, заключи Цветанов.

Той даде и съвет на курсистите в Институт за политика, а именно че в политиката можеш да бъдеш много полезен, ако наистина си готов и даваш всичко от себе си.

Випуск „Пенчо Славейков“ завърши своето обучение

Третият випуск за политически лидери на Институт за политика завърши успешно своето обучение. Той се състои от кадри на двете най-големи политически сили у нас – ГЕРБ и БСП. Курсистите от випуск „Пенчо Славейков“ получиха своите сертификати на официална церемония.

 

 

Гости на събитието бяха омбудсманът Мая Манолова, депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Димитър Главчев, както и зам.-председателят на ПГ на БСП Весела Лечева.

Според проф. Антоанета Христова, съосновател на Институт за политика и председател на неговия Управителен съвет, трябва да се смени политическата култура на страната.

 

 

„Това ще даде съвсем нова енергия на всичко, което се случва в политическата среда у нас“, каза тя. „Устойчивата съвременна политическа система изисква възможността политиците да си говорят и да могат да взимат общи решения в ситуации, които изискват национално отговорен и надпартиен подход. В подобен момент добрите мрежи и контакти могат да бъдат безценни. Цел на програмата е да създава добра комуникационна среда“, допълни проф. Христова.

Омбудсманът Мая Манолова пожела на курсистите да надграждат своите знания, да разширяват кръгозора си, както и да приложат наученото на терен.

 

 

„Българските граждани имат нужда от образовани и подготвени лидери. Живеем във времена, в които доверието в институциите, политиците и партиите е изключително ниско. Шансът то да се върне сте точно вие, такива като вас – млади, нахъсани, образовани. Вярно е, че някои казват, че политически лидер не става от всеки. Аз вярвам, че освен, че лидер се ражда, лидерите се създават. Има базисни политически принципи, които ако следвате със сигурност ще станете добри политици. Но също така има и качества, които трябва да развивате, ако искате да станете истински лидери. Това са смелост, сила, свобода на духа, устойчивост, последователност, упорство, особено когато стоите зад справедлива кауза, в която вярвате. Разбира се, и любов към хората. Уважението към човешките права трябва да бъде извадено пред скоби“, заяви Манолова. В тази връзка омбудсманът предложи на Институт за политика да направи специален модул за защита на човешките права.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Весела Лечева заяви, че политиката не е детска игра, а дълг към българските граждани.

 

 

„България днес има нужда от своите смели, подготвени и уверени политици. Политици, които да вземат ефективните решения, които да преодоляват предизвикателствата и проблемите пред българските граждани. Имаме нужда от модерни политици, защото ние имаме нужда от модерна България, за да върнем младите хора у нас. Те имат нужда от защита, закрила и подкрепа от своите политици. Спортът ме е научил на много неща и най-вече на респект към опонента. Всички сме много различни, но всички имаме една единствена цел – да направим и градим модерна България“, каза Лечева.

 

 

Депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Димитър Главчев поздрави Институт за политика за обучението, което прави. Според него политиците имат нужда от ограмотяване и подобни програми са изключително важни.

„Политиците нямат друго призвание освен да създават по-добър живот за тези, които са ги изпратили на местата, на които са. Убеден съм, че вие сте придобили повече познания за целта, за която говорим“, допълни Главчев.

 

 

Изпълнителният директор на Институт за политика Калина Крумова благодари на всички преподаватели, които гласуват доверие и застават зад програмата. Тя се обърна към курсистите с думите: „Опитвайте се да надскачате себе си, защото това е нещото, което се опитахме да провокираме у вас, а не да се борите с външен дразнител.“

В края на месеца Институт за политика започва международно обучение на политици от България, Сърбия и Македония.

Програмата за политически лидери се състои от 5 сесии, всяка с продължителност 1 седмица. Лекторите в нея говорят за управлението на комуникацията и политическия маркетинг, решаването на кризи и конфликти, воденето на преговори, политическото лидерство и спецификите му в различните демократични системи, държавното устройство, работата на европейските институции, актуалното развитие на секторните политики. Общият хорариум на програмата е 320 учебни часа, включващи лекции, упражнения, персонални задания и ролеви игри.

Станете почитател на Класа