Само за мислещи хора!

Преди минути държавната корпорация Росатом съобщи, че между дъщерната и компания Атомстройекспорт (АСЕ – същата, която ни осъди на 1,2 милиарда лева, да й платим старото желязо за АЕЦ “Белене”) и китайската Национална ядрена корпорация (CNNC – същата, която имитира интерес да довърши АЕЦ “Белене”) е подписан договор за изграждане на още два блока (№7 и №8) в АЕЦ “Тянван”.

 

 

 

 

Стопляте ли? Ако китайците можеха сами да си построят блоковете, защо им е да се набутват на руснаците? Явно сделката е китайците да имитират активност у нас, докато се източат още няколко милиарда около гьола АЕЦ “Белене”, а през това време руснаците ще им построят още два блока. Найс, А?

 

 

Припомням и пресконференцията на Бойко Борисов и Владимир Путин, от края на май 2018-та, в Кремъл, по повод ядреното сътрудничество между двете страни (вижте по-долу на двата езика, български и руски).

И съвсем накрая да припомня, че до края на октомври министър Теменужка Петкова беше задължена да представи в парламента процедура за избор на стратегически инвеститор. На вас оставям да се досетите, дали това е сторено? Вместо това активно участва в прикриване на грабежа по тази схема, което можете да си припомните от второто видео по-долу.

 

Елементарно!?

 

 

 

Станете почитател на Класа