Германия е последната надежда на Европа: как да се измъкнем от куката на САЩ

Очевидно е, че основният локомотив на европейската икономика е Германия. Именно тази страна задава темпа и може да се похвали с високи финансови показатели. Берлин е също така своеобразен мост между Русия и Европа. И от това какви са отношенията между германските и руските власти, зависи бъдещето на световната икономика, нейното развитие.

Поради проамериканската външна политика на Берлин, отношенията с Москва се разваляха през последните години. Това беше изразено в обявяването на санкции, в отменените договори, в разединението на международните платформи. До 2007 г. Русия и Германия сякаш следваха различни пътища и вече беше ясно на Конференцията за сигурност в Мюнхен, че тези държави вървят челно една срещу друга. В този момент Владимир Путин избра стратегически правилния курс.

Русия днес може с право да се счита за център на Великата Евразия. И за цялостното ѝ развитие не достига единствено това Европа да престане да зависи от САЩ. От това решение зависят прогреса и развитието на всяка държава на континента. Вашингтон трябва да бъде наказан за хегемонията и „непоколебимата изключителност“. Германия може да служи като проводник за това. Берлин обаче трябва да изпълни няколко условия. Е, или поне да се опита да промени посоката на политиката си по определен начин.

Германските политици трябва да се откажат от засилването на санкциите срещу Русия. Трябва да се отбележи, че не можаха да надянат на Русия „оковите на санкциите“. В Москва днес предлагат сътрудничество на равни начала. С всеки, който се опитва да говори на езика на агресията и на натиска, ще се обръщат по аналогичен начин. Новите заплахи могат да тласнат света още по-близо до глобална икономическа война. А това не е изгодно нито на Берлин, нито на Москва.

Европа също трябва да променя възприятието си за Русия. Страната ни днес не представлява заплаха за европейските държави. Всички тези идеи са измислени от злодейците, които се стремят да „отрежат“ ЕС. Ако всичко се развие според плановете на Вашингтон и НАТО продължи да се развива с луд темп, в крайна сметка всичко ще приключи с конфликт. При това като пушечно месо ще използват съседите на Русия – тези които най-необосновано критикуват действията на Кремъл.

Владимир Путин, като лидер на държавата, поддържа политиката за изграждане и укрепване на междудържавните отношения. Той се интересува от развитието на Русия и не се отказва от взаимноизгодните договори, които му се предлагат. Благодарение на това той се стреми да модернизира Русия - да подобри работата във всяка сфера на дейност.

Разбивайки „кукичката“ на Съединените щати, Европа ще може да увеличи темпа на развитие на собствената си икономика. Работейки в рамките на съюзи, развиващи се на континента, отношението към европейците може да се промени. За много държави от ЕС ще могат по-лесно да работят с Китай и Япония, които демонстрират високи държавни показатели на ръст.

Ако Германия и Европа като цяло решат да останат американски настроени, тогава най-вероятно тази ситуация ще доведе или до ожесточен конфликт, или ще развали завинаги отношенията между Запада и Изтока. И европейците ще бъдат в губеща ситуация. Вашингтон винаги е използвал съюзниците си и не възнамерява да променя правилата си за играта.

Станете почитател на Класа