Петър Волгин: И накрая Заев ни се изплю в лицето...

Това е логичният резултат от крайно тъпата ни "македонолюбива" политика в последно време

Твърдението на македонския премиер Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско, продължава да бъде най-обсъжданата тема в социалните мрежи. Потребителите са възмутени от липсата на адекватна реакция на българското правителство.

Ето какво написа журналистът Петър Волгин*:

Крайно унизително е мълчанието на българските институции, както и на премиера Борисов, по повод репликата на "големия приятел на България" Зоран Заев, че "Илинденското въстание е македонско".

Това всъщност е логичният резултат от крайно тъпата ни "македонолюбива" политика в последно време. Какво ли не направихме за "братята-македонци" - подписахме договор, сдобрявахме ги с Гърция, постоянно им премитахме пътя към ЕС и НАТО....И накрая Заев ни се изплю в лицето...

Честно казано, дори не бива да му се сърдим особено много....Вината за създалата се ситуация е изцяло на нашите управляващи, които правят външната ни политика, според спуснатите от Вашингтон опорки. Просто раболепието за пореден път изгони разума...

*Позицията на Петър Волгин е публикувана преди изразената днес позиция на премиера Бойко Борисов, който каза, че „Заев трябва да си мери приказките". „Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща", каза премиерът.

Станете почитател на Класа