Гоце разчекнат на две | Бойко ще прави Мая Президент?

Какво става с договора с Македония? – тъкмо да попитаме, и получихме отговора: започва разчекването. Примерно: половината Гоце е наш, другата половина – техен. Днес проф. Ангел Димитров казал:  „Гоце Делчев може да е герой и на България, и на Македония… Гоце е българин по произход, но се е борил за свободата на хората, които сега живеят на географската територия Македония“ /край на цитата/.

 

Професорът е шеф на нашата част от комисията, която ще дели „общата“ ни история.  Той има завидна репутация, изборът му беше посрещнат много ласкаво – обаче сега дава знак, че ще прави по-скоро политика, отколкото да воюва за историческата Истина. А тя му е пределно ясна.

 

Нищо няма да постигнем от пазарлъците със скопските първенци. Само ще замазваме: всичко ще е хем наше, хем тяхно – Историята ще бъде нещо като колхоз.  Това според София, която вече е свалила байрака.

 

А според Скопие всичко ще си остане тяхно, както и досега. И ако един ден ги придърпат в НАТО, ще видите какви усти ще разчекнат.

 

Наскоро попаднах в архива си на едно писмо на Елена Вапцарова – то е от 10 юли 1968 година, публикувано е във вестник “Литературен фронт”. Ето фрагмент от него: „Искам да споделя с читателите искреното си възмущение от някои писатели-журналисти на Скопие. Когато излезе това глуповато известие, че са ПРЕВЕДЕНИ СТИХОВЕТЕ НА ВАПЦАРОВ НА РОДНИЯ МУ ЕЗИК, в почуда бех.  Нима има в историята такъв поет, който да е писал свои стихове на ЧУЖД ЕЗИК И ПОСЛЕ ЧУЖДИТЕ ХОРА ДА МУ ГИ ПРЕВЕЖДАТ НА РОДНИЯ ЕЗИК! Това пиша аз, майката на поета, с немощната си ръка.“

 

Понеже фалшивите демократи отдавна се напъват да изкарат Вапцаров терорист, сега като нищо ще го харижат даром на „македонците“. Дори няма да го делят на две.

 

Сега за друго – новина пак от днес. Бойко направи Мая Манолова омбудсман – ей тъй, за кеф, нищо, че тя джафкаше люто по него. Сега вече имала – днес го съобщиха – по-висок рейтинг от президента Радев. Според едни социолози, анкетираните така подредили институциите: Правителството, тоест Бойко: 32% положителна оценка. Президентът: 62%. И хоп, Мая: 66%. На това се вика „хибридна“ операция – тип нашенско имамбаялдъ.

 

Ще щипят така Радев – щом като дори Мая има по-висока оценка от него. А накрая Падишахът ще я направи президент. Най-малкото ще опита: тя поне важи повече от Плевнелиев и Цецка.

 

Станете почитател на Класа