В името на папкането готови на всичко или когато архивите говорят. Или как тоалетният министър фалира банка

Когато човек прочете архивни статии няма как да не остане впечатлен на политическите лупинги, които правят политиците в „името на България“!

 


Днес ще ви представим една статия от брой 1352 на  вестник Атака от 21.06.2010 година.

 

Предварително искаме да кажем, че хиляди бургазлии загубиха спестяванията си в посочената популярна банка, а активите ѝ изчезват по много странен начин.

 

              Шефът на СКАТ докарал до фалит банка „Пеков“

 

Брой: 1352 | Дата: 2010-06-21
Автор: в. Атака

 

Валери Симеонов докарва до фалит популярна банка „Пеков“, след като взима от собственика й Румен Пеков пари за съдружие в неговата телевизия СКАТ. Това твърди в интервю пред бургаски седмичник Дончо Градинаров, бивш синдикалист, работил заедно със Симеонов в зората на демокрацията.

 

 

Симеонов подмамил Пеков да му даде пари да направи кабеларката си, но не всичките вписал като дял от фирмата, както му обещал. По документи трезорът е налял в телевизията 572 021 лв. Едва 17 хил. са вписани като дялов капитал. Останалите са потънали неизвестно къде. Градинаров обаче си спомня, че синдикът, фалирал популярната банка, Христо Христов, му е казал, че Пеков е налял 30 млн. лв. в СКАТ. След дълги скандали Винкела е върнал на загробения банкер едва 260 хил. лв.

 

Вицепремиерът Валери Симеонов като стражар, некадърен графоман. Няма такава гротеска, наречена „държава“!


Валери Симеонов е бил спипан и в опит да открадне 25 тона метал, твърди още Градинаров. Като представител на КТ „Подкрепа“ в Бургас той е имал право да продава скрап от името на фирма на синдиката. Но вместо скрап Симеонов натоварил един вагон с напълно годни заготовки, замаскирал ги отгоре с отпадно желязо и се опитал да ги продаде на частни бизнесмени. Колегите му го усетили, повикали полиция и провалили далаверата. Срещу Винкела е започнало разследване, но до дело не се стига, защото е изтекъл законният срок. Тогава магистратите се изплашили и започнали да отлагат завеждането на дело, защото градът е разтърсен от синдикални протести.

 

Валери Симеонов: Няма да се извиня на руския патриарх

 

Симеонов злоупотреби с пари на „Подкрепа“, пише в исковата си молба К. Желев, който поема ръководството на синдиката, след като Винкела е отстранен за далавери. Докато е бил профсъюзен лидер в „Промет“ – Бургас, той е давал на заем пари на синдикална фирма „Геохиминженеринг“. Според свидетели от онова време от касата липсват между 90 хил. и 200 хил. лв. Синдикалистите са намерили документи за 25 хил. лв. и са предявили иск за тях.

 

На вестник „Атака“ са известни 2 документа. Единият е разходен касов ордер № 00134 от 1991 г., с който председателят на профкомитета Валери Симеонов е дал сам на себе си заем от 5000 лв. Вторият е от 1992 г. и се отнася за кредит от 4000 лв. От „Подкрепа“ го надушват, но за да не го разкрият и съдят, Винкела отива в централата и прибира всички документи на управляваната от него секция под претекст, че ще му трябват за дело срещу синдиката.

 

Станете почитател на Класа