ДПС: 1 ОСТАВКА НЕ СТИГА

“ЧЕЗ глътна много от времето, дори не остана време за други важни теми, но пък всички са доволни от заседанието. Информацията, с която боравим е, че скандалът с ЧЕЗ е толкова голям, че правителството няма да се размине само с министерска оставка, кабинетът може да се разклати сериозно.
 
 
Не е изключено да се стигне и до промяна на формата на правителството. Скандалът може да е сценарий за свалянето на този кабинет”, разкри пред 24rodopi.com народен представител. Ахмед Доган събра в Сараите депутатите и хората от оперативното бюро в 15.00 часа днес. В петък при Доган имало интересни срещи с участието на важните хора в партията, а в събота следобед били изпратени съобщения до народните представители и членовете на ЦОБ. Изрично било посочено, че присъствието е задължително.
 
“Официална позиция на ДПС за скандала с ЧЕЗ обаче ще има едваq след като се произнесат държавните институции”, отбеляза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
 
„Ако е закъсняла реакцията на институциите по тази сделка, според законите, тогава има наистина закъснение, но ако има оценка за закъсняла реакция, според нечии очаквания, това е друга тема“, отбеляза той.
 
“ДПС не говори за предсрочни избори, но виждате, че постоянно има скандали, дори между институциите”, заяви пред журналистите Карадайъ на излизане от заседанието. „Стабилно правителство означава стабилна държава, а постоянно виждаме скандали“, каза Карадайъ.
 
На 5 март ДПС ще се събере в хотел “Витоша”, за да се готви за управление на държавата, обяви Карадайъ, като подчерта, че не говори за предизвикване на предсрочни избори. На “семинара за добро управление” ще присъстват и гости от Брюксел.
 
„Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни. От друга страна, обаче властимащите непрекъснато генерират скандали, дори конфликти между институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези скандали пораждат и напрежение в обществото“, коментира Карадайъ.

Станете почитател на Класа