Успехи и рецесия

Правителството отчете вчера сериозни успехи за четиригодишния си мандат. В документа му е записано, че е намалена данъчната тежест, увеличени са заплатите на учителите, повишени са разходите за образование. Освен това са хвърлени огромни усилия в борбата с корупцията и управляващите са доволни, че са изпълнили повече, отколкото са обещали.
Каква е реалността?
Колкото до корупцията - ден преди правителството да се отчете външни експерти нарекоха България „казус“. В смисъл че сме затруднили Евросъюза с неефективното си правораздаване и липсата на желание да има осъдени висши служители за подкупи и злоупотреби с евросредства. Подобна оценка не е ласкателна. Като се прибавят и данните на НСИ, че страната ни е официално в рецесия, успехите силно се омаловажават.
От само себе си се налага изводът, че кабинетът трябваше да хвърли повече усилия да обяснява какво е направил не точно преди избори и не в условия на рецесия, а след всяка своя стъпка в четиригодишния си мандат. Така ходовете му към днешна дата нямаше да изглеждат пропагандни.

Станете почитател на Класа