Да не стигнем от Бистришките баби до Бистришките тигри

Министърът по европредседателството Лиляна Павлова докладва пред депутатите за приоритетите ни по време на ръководството на ЕС, като ги изреди за пореден път. Заспиващата пленарна зала се събуди, когато шефът на комисията по европейските въпроси Кристиан Вигенин разкритикува рекламата на страната ни за домакинството на Председателството. В едно от клипчетата се посочва, че българите си събуват обувките пред вратата, съобщава „Канал 3".

 

Кристиан Вигенин

 

"България не е са само овчари и овце, и народни песни. Разбира се, Бистришките баби са нещо добро, да не стигаме дотам и Бистришките тигри да показваме", вдъхнови се от паралели и асоциации соцдепутатът.

 

Той увери, че БСП няма намерение да готви саботаж на Европредседателството с вот на недоверие, който няма отношение към него.

 

Ключът за Западните Балкани е българският етнически модел и управляващите не бива да се срамуват, че негов създател е почетният председател д-р Ахмед Доган, напомни пък Йордан Цонев.


Той посочи, че ДПС прави всичко възможно да убеди международните си партньори-либерали, че страната ни ще играе важна роля за изпълнение на приоритетите на ЕС. Цонев обаче направи уговорката, че няма как да има силна и обединена Европа, ако толерираме национализмите и радикализмите. Всички държави го показват без България, натърти зам.-шефът на ПГ на ДПС.

 

Визираните националисти не си замълчаха и от тяхно име на трибуната застана Петър Петров от ОП. Депутатът обвини, че ДПС е етномафиотска структура и религиозна партия, с която ОП щели да се борят.

 

Цонев не му остана длъжен. "Съзнавам, че такъв тип бръщолевения трябва да бъдат оставени без отговор. Но няма как да подмина квалификации към моята партия, защото ДПС е съставена от хора, които вярват в Бог", каза Цонев, като подчерта, че в групата има депутати с различни религии.


"Аз съм християнин и съм доктор по християнско богословие. И съм зам.-председател на ПГ. Халил Летифов е мюсюлманин и е зам.-председател на ПГ, така че квалификацията Ви е неточна. Българска партия сме, а не религиозна", наблегна Йордан Цонев.

Станете почитател на Класа