Ахмед Муса: "За нас е чест, ако отидем да помагаме на бойците в Сирия"

Пазарджишкият съд разсекрети специалните разузнавателни средства по делото срещу Ахмед Муса и 13 негови сподвижници, съобщи bTV. Те са подсъдими за проповядване на религиозна омраза.

 

Ликвидирани бойци от Ислямска държава в Сирия

 

На заседанието магистратите слушат разговорите между подсъдимите, които според прокуратурата са разпространявали идеите на "Ислямска държава".

 

default

 

"За нас е чест и ще бъдем щастливи, ако отидем да помагаме на бойците в Сирия", се казва в таен разговор, записан със специално разузнавателно средство между двама от подсъдимите по делото.

 

Със СРС записали двама подсъдими за радикален ислям: За нас е чест да помагане на бойците в Сирия

 

Те са събирали от 20 до 50 лева от жители на махалите в Пазарджик и Асеновград. Парите са били предназначени за бойците в Сирия. В един от разговорите е предложено парите да бъдат разпределени между бедните братя в България. Така и не става ясно колко е събраната сума и къде се намират парите.

 

 

Делото срещу 14-те, обвинени в разпространяване идеите на "Ислямска държава" и призиви към джихад се води в Пазарджишкия окръжен съд. Според заключението на съдебно-психиатричната експертиза подсъдимият Ахмед Муса Ахмед е психично здрав.

 


Според българските тайни служби, е твърде вероятно в пазарджишкия ромски квартал "Изток" Ахмед Муса и сподвижниците му да са създали логистична база на "Ислямска държава".

Станете почитател на Класа