Министър и депутати: Желязото за АЕЦ “Белене” е старо

Вчера беше публикувана стенограмата от заседанието на парламентарната Комисия по енергетика, проведено на 26-ти октомври, на което се е обсъждало състоянието на и перспективите пред оборудването за неосъществимата централа, което от седем месеца се въргаля по поляните на площадката и остатъка, който предстои да дойде.

 

Атмосферата на диалога между главните герои в постановката – министър Теменужка Петков и депутатите от БСП Таско Ерменков (ДеСе) и Иван Генов (Р.Овч.) е пропита от любовно-интимен аромат.

 

Като че ли нямат търпение седянката да свърши по-скоро за да си продължат шведската тройка? Хармонията и съгласието за единодействие по мерките за прикриване на факта, че сме горди собственици на стотици тонове старо желязо преливат извън стените на залата и страниците на стенограмата.

На оригиналната стенограма можете да се насладите от ТУК 

 

Четенето и не е много приятно занятие, основно заради лигаво-инфантилния изказ на министър Петкова, която говори много глупости, често се повтаря, а на моменти си личи, че не разбира, какво говори и други подобни. Независимо от това тя е по-предпазливия играч, по изнасянето на факти около доказателствата за старостта и негодността на доставеното ни желязо. Съвсем иначе изглеждат нещата, когато думата се дава на Иван Генов, известен още като помиярчето на Р.Ов., а също така и два пъти бивш изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”. Именно от неговата уста излиза най-голямото откровение за истинското състояние на нещата и сега ще ви покажа този епизод от стенограмата 1:1 (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

 

 

 

 

Шахтата, за чието окаяно състояние говори Генов е същата, която ви показах още в края на март, в материала “Маски долу! От старото желязо за АЕЦ “Белене”“.

 

 

 

 

Именно тя е цилиндърът на шлепа, който кара старото желязо по Дунав, за който не е стигнал найлон, за да бъде завит изцяло и е разположен най-горе и най-ляво на снимката. Но не за тези дупки говори Генов на седянката.


Втори път въпросната шахта се появява на снимка, която ни показа Р.Овч., а аз на вас в материала “Р.Овч.: Аз съм пътят, истината и животът“, преди около три седмици.

 

 

 

 

Шахтата е цилиндърът на по-долната от двете снимки, показани от Р.Овч. Сега тя е отвита изцяло, а с тънък найлон са завити само дупките, които бяха отвити по време на круиза с шлепа по реката. Но пак не за тези дупки говори Генов.

 

 

 

 

Дупките за които говори помиярчето на Р.Овч. се намират в долния, овалния край на шахтата, както това се вижда на разреза на цилиндъра, на последната снимка. Малка подробност е, че техният брой не е 161, както твърди депутата, а 163, но той е широко известен в кръговете на ядрената мафия, като доста глупаво момче. Но по-важното е, че той ни повдига завесата над истинското състояние на старото желязо. Със сигурност, обаче, нещата са доста по-зле, отколкото главните герои произнасят по сценария на седянката.

 

От устата на министър Петкова по време на разговора поне ДВА ПЪТИ излиза и още едно мощно доказателство за извършваното престъпление. За да не ви досаждам сега ще ви го спестя. Така можете да се опитате и сами да го откриете и идентифицирате. А дали аз някога ще го направя? Съмнявам се. Интереса на жертвите към разбулването на гигантското престъпление не е достатъчен, за да се хабя.

Станете почитател на Класа