Празникът, който не е баш празник

Вчеращниятт ден не е празник в пълноценния му смисъл, стойност и енергия!

 

 

 

 

 

 

Днес България и българите сме силно зависими страна и хора. Зависимостите ни обаче са изключително вътрешни, вместо външни. И са по-силни може би дори от времето на Османското владичество. В България олигархията продължава да е едноличен собственик на държавата!

 

 

Защо съм българин

 

Само четири седмици преди днешния национален празник управляващите ни мутри и лакеи на олигархията:

 

1. Приеха България да е единствената страна в ЕС, в която да има едноинстанционни съдебни дела.

 

2. Доведоха до това, че България е единствената страна член на ЕС заплашена от спиране на правата по Орхуската конвенция, заради системното и нарушаване на решенията ѝ.

 

3. Подкрепиха увеличаване на някои съдебни такси до 1800 ПЪТИ спрямо сегашните.

 

4. Посочиха за председател на Върховния административен съд силно компрометиран човек на статуквото в съдебната система, противник на нейното реформиране.

 

5. Отново избраха членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота без какъвто и да е дебат за техните професионални и морални качества, и обществен авторитет.

 

6. Назначиха двама доказани мошеници, некадърници и слуги на Мафията за изпълнителни директори на Българската банка за развитие.

 

7. Източиха 100 милиона лева обществени средства за изкупуване на дългове на оръжеен завод, собственост на Мафията.

 

8. Подкрепиха за първи път от сто години изпълнителната власт да решава кога да започва и спира ловния сезон без да се вслушат в ловните експерти и учените.

 

Списъкът може да бъде продължен с още поне дузина примери, подчертаващи нашата силна зависимост от хора вътре в България, които изобщо не ни мислят доброто и имат интерес да бъдем бедни, болни, необразовани, апатични и агресивни. Но не и независими.

 

Така щото, нека днес на Националния празник, който не е баш празник да се замислим много сериозно за себе си и за битките, които ни предстоят с тези хора.

Честит ден на независимостта!

Станете почитател на Класа