Либералният ред в Европа пази терористите чрез социалните си системи

Европа е безсилна срещу този тип тероризъм, представляващ вид партизанска война, който наблюдаваме в момента. Това коментира за Радио „Фокус“ – Пирин политологът д-р Калоян Методиев по повод терористичните нападения в Испания.

 

„Терористите са гъвкави, креативни, интелигентни, обучени, мотивирани. Освен това либералният ред ги пази чрез социалните си системи, мултикултурни политики, фанатизма на многообразието и т.н“, подчерта д-р Методиев.

 

В Барселона на популярната сред туристите улица „Ла Рамбла“ в сърцето на каталунската столица, където бе извършен атентатът, традиционно винаги има много жандармерия. Обаче вчера не е успяла да предотврати случилото се, защо според политолога терористите се жертват изцяло и затова не щадят сили и средства за своите атаки.

 

„Жертвите можеха да са от самата жандармерия. Ако не се знае какво точно се подготвя, не можеш да спреш такъв човек. Чрез внедряване на агенти постоянно се предотвратяват опити за атентати, но това не е достатъчно. За да се намери решение на проблема първо трябва да се проведе откровен дебат, а не политически клишета, които се изсипват преди, след и около всеки следващ атентат. После е необходима промяна на политическата среда. Има достатъчно атентати, за да могат да се правят генерални изводи, въпреки че на Запад бягат като от чумави от думата „генерализация“.

 

Истината е, че Европа не може да храносмели исляма“, заяви д-р Методиев.

 

Според него, терористите са оставени на територията на континента със собствени квартали, икономика, училища, облекло, език.

 

„Всяка паралелна държава рано или късно излиза от контрол. Мисля, че Западна Европа е много по-напреднала от Източна в много отношения, но относно този проблем може много да се поучи от нас – източноевропейците“, каза още д-р Калоян Методиев.

Станете почитател на Класа