Министерството на туризма направи реклама на Ню Бояна Филм Студиос

Поздравления за идеята холивудски звезди да заснемат клип, който да рекламира България. Браво, но само за идеята. На практика се е получило нещо съвсем друго – рекламен филм за Ню Бояна Филм Студиос. Не зная защо е било необходимо да се стига до публично – частно партньорство? Нима у нас нямаме режисьори, оператори, сценаристи? 10 месечният труд на екипа на министерството с кинаджиите от Ню Бояна, според скромното ми мнение, не е постигнал стратегическата цел – рекламен туристически спот за България. Защо?
Салма Хайек говори за хората, виното и храната, които по думите й са прекрасни. Бандерас ни казва, че се чувства приятно и комфортно, защото вече 5 години е у нас. Внимание – „тук има страхотни професионалисти, с които се работи лесно, защото те знаят много". Но посланието, което идва от подтекста е, че киноактьор говори за своите колеги от българската филмова индустрия. По нищо не личи, че става дума за туризма и красотите на България. На 43-ата секунда от клипа се появява и заставка с логото на Ню Бояна Филм Студиос, което затвърждава посланието. „В много голяма близост има езера, планини и реки", ни казва Том Кърк. В голяма близост до кое, до филмовото студио? „Чувствам се в много добри ръце", е репликата на Ейдриън Броуди. Но, нали щяхме да говорим за България, а не за колегите от филмовата къща?! продуцентът Лез Уендън затвърждава тезата, че говорим за Ню Бояна: „Това е мястото, където можеш да снимаш екшън филми, филми в епохата, романтични комедии". Да! Явно България или цялата е филмово студио или си говори направо за партньорите му от Ню Бояна. Недвусмислено е! Шорет Ахдашлу пък директно говори за качествата на българския екип. Вече знаете на кого. На финала виждаме Сталоун, който на фона на разрушения ни казва, „България е мястото!". Клипът има само една грешка – завършва с туристическото лого на България и със слогъна „Открий и сподели" – клипът ли или Министерството на туризма?
Поздравления! Отличен рекламен филм за Ню Бояна Филм Студиос. Но, не искам държавата да го рекламира, а още по-неудачно е Министерството на туризма да се идентифицира с него. Може би – Министерството на културата!

###

Видеото можете да видите тук - https://www.youtube.com/watch?v=LGlVKVHLCas

Станете почитател на Класа