"Огън!" по Христо Иванов!

Че в БСП са против реформите, се е знаело винаги. Както се знаеше, че въпреки че бяха гласували "за" Стратегията на Христо Иванов за съдебната реформа, дойде ли часът й, БСП ще се отметне и ще започне да я плюе! Ясно беше като бял ден също, че, опре ли ножът до кокала, и ДПС ще се изсули - нищо че и те бяха "за" Стратегията на министър Иванов! Другите душмани на съдебната реформа - тези от АБВ, се оказаха още по-коварни - участвайки в управлението, техните обструкции са нещо като "приятелски огън", удар в гърба! И АБВ - също като БСП и ДПС - подкрепиха Стратегията на Христо Иванов в цялостния й вариант, но когато дойде моментът пилците да се броят точка по точка и параграф по параграф, се разбра, че от АБВ по-големи кокошкари няма! Барабар с петела им Първанов! Колкото до атакистите, те по принцип са срещу всичко, което не е проруско! Защо ли!

И ако партиите не изненадаха - като цяло; изненадаха партийците - поединично!

Очакваше ли някой, че екземплярът с прякор Ревизоро, който от 2000 година търси изяви, първо в БСП, после в НДСВ, а сега и при Патриотите, който уж подкрепя Иванов и реформата му, в решаващия момент ще "забрави" да присъства на заседанието на Комисията по промените в конституцията и така ще намали с един глас броя на гласуващите "за" реформата! На Ревизоро - ревизия, за да каже как така изведнъж "забрави", и ако така "забравя", закъде се е запътил, с тия, по митничарски пълни джобове!

Предаде министър Христо Иванов и друг негов уж съмишленикът. Анонимникът Димитър Добрев, депутат от Реформаторите, в деня на гласуването предпочел конференция в чужбина вместо да остане и да гласува "за" реформата! Без анонимното му участие конференцията в чужбина е щяла да се отложи, може би!

Пъзльо на пъзльовците се оказа и доволно скучният и безцветен зам.-председател на Народното събрание - някой си Явор Хайтов! Кой ли парашут го спусна! Сякаш, за да потвърди, че бившите Барековци в парламента са една разпасана команда, на която е лудост някой да заложи и разчита, този ананимник от трибуната на парламента избра аварийния изход, гласувайки в Комисията по промените в конституцията - за всеки случай - "въздържал се"! Така и вълкът, и агнето са с пълни тумбаци - нали си я спомняте поговорката!

И като стана дума за бившите Барековци - предател докрай ще си остане и лицето Светлин Танчев. Бившият депутат от ГЕРБ, за да бъде последователен в подлостта си, изфабрикува поредна публична, тлъста и вулгарна лъжа, че по време на официални разговори в Германия министър Христо Иванов поискал от германските си колеги да съдействат за забавяне на евентуалния прием на България в Шенген - докато "неговата" съдебна реформа не бъде приета! Министърът, демек, изнудвал държавата и политическата класа, за да постигне целите си и да "пробута" реформата си! Някой му бил казал на Танчев, друг му бил потвърдил, той самият не бил там, но нямал причини да не им вярва! Малката подробност е, че германците веднага опровергаха лъжата, и то официално, но задачата като цяло е изпълнена с чест, лъжата е пусната в обращение, интригата е оплетена, а опровержението - кой чул, чул! Кучета ги яли, и германците и министърът!

Ами набеденият за цял премиер Георги Близнашки. От знаме на протестите - било е парцал - се превъплъти в знаменосец на ретроградното. Близнашки смени резбата и стана съветник на ДПС по конституционните спорове, а доскорошният си съратник от жълтите павета Христо Иванов, вече като министър на правосъдието и автор на съдебната реформа, обяви за смъртен враг! Де го чукаш, де се пука! Близнашки - също като Ревизоро - е възпитаник на БКП/БСП, обиден, че не е дооценен, преминава през НДСВ, за да акостира сега в ДПС! Обходил е Близнашки, така да се каже, целия политически спектър, остава му сал една "Атака"...

За десерт - гадостта и вулгарността на Румен Петков, и той уж коалиционен партньор в управлението! Въпреки че за него не е изненада, навик му е! Случайно и някак между другото, йезуитски и едва ли не с добро сърце, вицепредседателят на АБВ пусна за обращение в обществото поредната клюка - лъжа за министъра на правосъдието - че, видите ли, ако е вярно, че този министър, Иванов де! - подписвал официалните документи на министерството с различни подписи, то това било строго подсъдно и било много интересно какви точно цели преследвал той с това! Ако е вярно, разбира се, подсигури се Петков!

Какво още?! Нищо друго освен отврат и погнуса! А министърът е велик оптимист! Нищо не се е променило, нищо няма и да се промени!

Чуйте ни думата!

Автор: Валентин Стоев

Станете почитател на Класа