Дядо Коледа, Дядо Боже и Кока-Кола

Не, не сме най-нещастният народ на Европа. Не сме толкова лъгани, че да не вярваме в нищо и в никого. Не сме. Църквата, Демокрацията, Командира, Царя, Пъдаря не унищожиха вярата ни. Е, не очакваме Христос да възкръсне, но това съвсем не значи, че надеждата ни е скръстила ръце и не си мърда пръста. Напротив, надеждата ни откри нов Спасител и така се е вкопчила в него, че няма да го пусне, докато не ни оправи като хората. Става дума за Дядо Коледа. Той е!
Дядо Коледа, неговите създатели и нашите надежди
Обаче този път не вярваме сляпо, а след съответните проучвания. Защото и царят се фукаше, че имал връзки - разни крале, шейхове и Соломон Паси - и ние викахме „аха, тоя значи е сериозен", пък се оказахме жестоко измамени. Дядо Коледа е съвсем друга бира. Разбрахме, че има връзка със свети Никола, а според интернет той дори е самият свети Никола. Което означава, че е много близък с Дядо Боже, поради което Бог никога няма да му откаже да ни уреди. Той на Содом и Гомора оправи положението, та за България изобщо няма да се замисли.
Дядо Коледа дори и да си развали отношенията с Дядо Боже - все пак всичко се случва - пак не е страшно. Защото зад Дядо Коледа стои Кока-Кола. А според интернет Кока-Кола е измислила добрия старец. Вярно, Бог може да е създал света, но Кока-Кола го владее. Тя - като някоя банда, която маркира територията си с графити, е маркирала цялата Земя със своето лого. На коледната елха между Народното събрание, Президентството и Министерския съвет, на която по-рано грееше червена петолъчка, сега свети червена Кока-Кола. Което от една страна илюстрира как преходът е свършил, от друга страна показва, че държавата няма пари да купи даже една елха, а от трета страна е недвусмислен знак за бандитите от околните сгради - за да знаят кой управлява България. Няма само разни африкански държавици да ни се перчат със своето управление!
Просто няма начин ти да си дядо на тия, дето са те измислили, и да не им наредиш да дадат там едни стотина-двеста милиарда на нашия изстрадал, но горд народ, че и ние да вдигнем глава.

Най-големият плюс
А това, което окончателно разсея всичките ни съмнения към Дядо Коледа, е, че колкото повече подаръци раздава, толкова повече му остават. Нефтено находище да беше, щеше да свърши, но Дядо Коледа никога не свършва. С едната вяра в него ще уредим и себе си, и децата, и внуците. И най-важното - човекът дава, а не иска да гласуваме за него. Не е като Бареков, който щеше да дава таблет на всяко дете, нито като Сидеров, който щеше да дава минимална заплата 1000 лева. Ние на такива, дето трябва да гласуваме за тях, повече не вярваме. Свърши се тя. Който гласувал - гласувал.
Единственото, което Дядо Коледа очаква от нас, е да му напишем по едно писъмце с желанията си. Това обаче може да се окаже малка пречка, понеже един милион от нас са с основно образование, не знаят да четат, камо ли да пишат. Но ние, българите, никога не се предаваме, а гледаме напред. Така че на сто неграмотни един полуграмотен да остане, пак ще пишем на Дядо Коледа какво искаме от него.
А ние, откакто се помним, винаги сме искали едно: хем бедните да станат богати, хем богатите да станат бедни.

Станете почитател на Класа