Черешката на общинското безхаберие може да утрепе човек

Повече от една седмица продължават безплодните ми опити да убедя община „Изгрев" в София, както и столичната община, че една изгнила череша може да утрепе всеки момент хора и домашни любимци, докато се разхождат безгрижно под нея. Разбира се, всеки би могъл да види, освен ако не е забил нос пред себе си, смазан от политически, банкови и рефлектиращи върху битието ни екзистенциални кризи, едно дърво пред блок 86, вход Б, в квартал „Изток", община „Изгрев" в София. То е така наклонено, че по некомпетентното ми за лесотехник, но достатъчно добро за човек с гражданска съвест мнение, се държи само на едни жици на кабелна телевизия. С ръка на сърцето признавам, че телевизията и интернетът са ми страшно важни в този момент, когато върви Световното първенство по футбол в Бразилия. Но това не е първопричината да се ядосам на общината.
На 24 юни най-после се свързах с чиновничка в „Изгрев", която дойде, ужаси се от наклоненото дърво и звънна пред мен на телефон 112. Мина ден, два, а в петък, 27 юни и аз не издържах – хората си минават под старата череша, (а и световното върви с пълна пара) – и се обадих на спасителния според всички нас телефон. Сигналът бе надлежно записан и според уверенията на кол-гърлата от 112 предаден, където трябва. „Да, дървото е високо и вероятно ще трябва вишка, за да се отреже отгоре надолу", отговорих на въпроса й. Ясно, това изисква допълнителни средства, пък и петък – ден на майстора, обясних си в събота сутринта, докато пиех кафе на балкона и наблюдавах проклетото дърво.
Ако така продължава, с помощта на продължаващите и през юли дъждове и бурни ветрове, а вероятно и без тях черешата все пак ще успее да скъса кабелите на Blizoo и ще рухне. Не знам кой и как ще си прехвърля топката, но безхаберието, завладяло квартала, общината, столицата, областта и въобще държавата (примерно в „Аспарухово"), е всевластно. Трябва да се стигне до трагедия, не дай Боже, за да се разтичат разни фактори и да се потърси отговорност, нали? Защото така е в България.

Станете почитател на Класа