Трябва да се прецени и каква е необходимостта от БОРКОР

Бойко Борисов със сигурност има сериозни аргументи да освободи ген. Румен Миланов като съветник в политическия кабинет на министър-председателя и секретар на Съвета по сигурността към МС. Тези аргументи определено засягат и работата на прословутата структура БОРКОР, на която не стигнаха две години, за да започне да функционира, но се оказа истинска ламя за бюджетни средства.
Премиерът Борисов бе пределно ясен, заявявайки, че на сегашния етап работата на БОРКОР не го задоволява, както и че иска да има резултати. В този смисъл по-трудно е да се намери логиката в официалното съобщение на правителствената пресслужба, в което се уточнява, че „Румен Миланов остава директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет със задача да ускори и
активизира работата му“.
Когато Борисов казва за ген. Миланов: “Преценил съм, че към момента не може да ме съветва“, това означава най-вероятно, че не е особено доволен от работата му.
Ако освобождаването на ген. Румен Миланов като съветник на премиера и секретар на Съвета по сигурността бъде прието като „А“, то редно е да има и „Б“ - т.е. и смяна на ръководството на БОРКОР, при положение че и след два месеца структурата за борба с корупцията няма какво да отчете. Необходим е и сериозен анализ нужен ли е изобщо орган като БОРКОР, при положение че има много звена за борба с корупцията, а последната все още не е преборена.

Станете почитател на Класа