Англичаните се завръщат в ски курортите ни

Прогнозата за зимния туристически сезон у нас е като при всички браншове - криза и несигурност. Добра новина е, че англичаните се завръщат и този зимен сезон ще бъдат по-активни. Но като цяло структурата не се променя. Най-много посещения ще имаме от английски туристи, ще има и германски.
Лоша новина ще е, ако има спад на гръцки туристи тази година, тогава сезонът може и да не е толкова добър. Още повече че традиционно гърците идват тук на ски, защото там няма зимни курорти. Затова и родните туроператори и хотелиери трябва да поддържат нивото на услуги и на качество на допълнителните услуги, които предоставят в хотелите, в противен случай някои от по-претенциозните туристи може и да не се върнат. Например руските, при които ски туризмът е много скъп и желан спорт. Засега обаче наплив от руснаци не се очаква, а пазарът там е доста голям. Визите за турските граждани спират трайното нарастване на посещения от тази страна. А и споменът от лятото, свързан с неуредиците около „Алма тур“, още не е отшумял.
Този зимен сезон няма да разтърси много нагоре и българските посещения. Ние сме най-предпочитаният пазар за хотелиери и туроператори, но родните курорти остават за нас сравнително скъпи, особено ако искаме да караме ски.

Станете почитател на Класа