Бъдещият президент – от държавник до компютър

Андрей Слабаков: Доказал се чрез онова, което прави!

Много е важно да е почтен, да е морален. Трябва да не е тясно партийно обвързан – ясно е, че това не може да не е партийна кандидатура, но трябва да е президент на всички българи. Трябва да представя нацията достойно. Общо взето смятам, че от президента не зависи кой знае какво, но самият той трябва да бъде някакъв еталон, пример за всички останали българи, да е достатъчно достоен човек, за да може всички ние да се съобразяваме с онова, което той ни казва, и да се отнасяме с респект към позициите, които изразява. За това към образа на бъдещия президент бих добавил, че той трябва да бъде авторитетен човек. И задължително – да е професионалист, човек, който е достатъчно добър в онова, което прави. Защото съвсем видно е, че хората се прекланят през можещите личности.

Теди Москов: За мен трябва да е компютър

Според мен човекът, който се кандидатира за бъдещ президент, трябва да е компютър, защото той изпълнява техническа функция по конституция у нас. И след като има компютри, които могат да играят шах и да побеждават гросмайстори, може да се програмира един компютър за президент и да му се сложат от ляво и от дясно различни програми, и той да решава какво да прави.

Орлин Горанов: Трябва ни държавник

Ще съм съзнателно изключително лаконичен. Смятам, че бъдещият президент трябва преди всичко и само да бъде обединител, държавник!

Христо Гърбов: Предпочитанието ми е жена да заема този пост

За мен бъдещият президент трябва да бъде много подготвен на европейско равнище – в смисъл да му е много ясно какви са съвременните тенденции на развитие в Европа към днешна дата, и особено в Евросъюза. Това е най-важното според мен, за да може той да представя страната максимално адекватно в рамките на общността. За мен до фигурата на президента най-много се доближава една жена, която абсолютно отговаря на всички изисквания за президент на България.

Александър Морфов: Да има задължителна дипломатическа подготовка!

Фигурата на бъдещия президент е всичко онова, което днешните кандидати не са. Той трябва да излъчва много любов към страната и народа си. Бъдещият президент трябва да притежава качествата култура, ерудиция, интелект. Към това бих добавил и задължителна дипломатическа подготовка!


Силвия Кацарова : Да милее много за имиджа на България!

Какъв трябва да бъде бъдещият президент? Ами първо - ако започнем от визията му - от телевизионните репортажи виждаме, че държавните глави изглеждат добре, спортуват, елегантни са, изискани, с поведение, което спазва протокол, етикеция, норми на поведение. Все пак за мен той трябва да милее много за имиджа на България, независимо от това, че няма много правомощия. Със сигурност трябва да е изявен професионалист. Не може човек, който е глава на държава, да не се е реализирал и доказал в конкретна област, и то – успешно!

Станете почитател на Класа