Мълчанието също е позиция

В България няма етническа толерантност, демокрация и справедлива съдебна система, затова Али Юзеиров и симпатизантите му се заели да отвоюват правата на турците у нас. Това заяви вчера в ефира на Нова тв скандалният лидер на забранената партия “Отоман” Али Юзеиров, който се появи в студиото с фес на главата.
И така показа, че в България има излишък на свобода. Ако беше обратното, вместо братя Юзеирови да стават герои, като им показват по медиите циркаджийските номера с явяването им по долни гащи пред ЦИК, те нямаше да могат да си направят рекламата. Явяването с фес на главата в националния ефир също можеше да бъде спестено, най-малкото защото не е законно. Надали е по-малко скандално и клеветническо сравняването на България с Хитлерова Германия. Но братя Юзеирови си позволяват всичко това, защото им се позволява. И се проявява свръхтърпение, когато те обвиняват страната си в липса на етническа толерантност и демокрация.
Време е да се разбере, че присъствието на Юзеирови на националната обществена сцена, което си е чиста провокация към законността и правовия ред, не може да бъде толерирано. Недопустимо ще е и ако прокуратурата наблюдава всичко това само като шоу. Защото то не е. Най-малкото провокира ответна реакция, която после влиза в докладите на ЕК в графата недостатъчна толерантност към малцинствата.

Станете почитател на Класа