Проверката на Андрей Иванов закъснява

Следващата седмица комисията за конфликт на интереси в СОС ще проверява председателя на съвета Андрей Иванов, стана ясно вчера. Така близо три седмици след скандала с имотите на Иванов най-накрая общинските съветници събраха смелост да обърнат по-сериозно внимание на казуса.
Досега фактът, че Андрей Иванов е председател на СОС, разделяше съветниците на два лагера. От опозицията с видимо удоволствие коментираха скандала и дори поискаха отстраняването на общинския началник от поста му. А управляващото мнозинство се зае да брани „шефа“ и да неглижира всички обвинения към него.
Очевидно на „Московска“ 33 вече прозряха, че това е неправилна тактика. В крайна сметка всички управници в местния парламент са там благодарение на вота на софиянци, а те имат право да знаят истината. Никой не виновен или невинен по презумпция, затова и вътрешната проверка на случая „Андрей Иванов“ е най-нормалното нещо на света. Със закъснялата си реакция общинските съветници от ГЕРБ донякъде поправят грешката си, но въпреки всичко остава съмнението, че те не са взели сами решението си, а са били посъветвани да сторят това по партийна линия. От което в крайна сметка страда и реномето на целия общинския съвет.
Затова имотният казус около Андрей Иванов трябва да се превърне в обеца за ухото както за него самия, така и за столичните общинари. Никакви отлагания на подобни проблеми нямат основания. Защото основата на всяко демократично управление е прозрачността.

Станете почитател на Класа