Цветанов би трябвало да говори пред парламента

Мнозинството в парламента отхвърли вчера искането на опозицията за изслушване на вицепремиера Цветан Цветанов. Искането беше във връзка с изказванията на вътрешния министър за убийството на прокурора Никола Колев и ямболската адвокатка Надежда Георгиева.
Решението да не бъде изслушван Цветанов създава впечатлението, че мнозинството иска да защити министъра от неудобни въпроси и поставя под съмнение парламентаризма у нас. Няма нищо лошо вицепремиерът да изясни тезите пред депутатите. Едно изказване на Цветанов пред Народното събрание би имало много по-голяма публичност и, в крайна сметка, няма да дава повод на опозицията да го обвинява, че се крие.
Едва ли има нормален гражданин, който да не иска борбата с престъпността да се води с успех. Хората искат спокойствие и сигурност и така е по целия свят. А когато вътрешният министър говори за политическите си намерения пред парламента, това е знаково дори за престъпния свят. И ще е ясен сигнал, че в страната ни има политическа воля за борба с престъпността. Без значение на партийния спектър.
Затова и съмишлениците на Цветан Цветанов му правят лоша услуга, като го „пазят“ от въпросите на опозицията. Още повече че самият Цветанов едва ли има някакви притеснения да говори пред депутатите.

Станете почитател на Класа