Политиците трябва да пазят имиджа на страната

Не можем да говорим за постигането на каквито и да било европейски цели, след като виждаме движение точно в обратната посока от страна на българското правителство. Това заяви вчера лидерът на БСП Сергей Станишев след срещата си с еврокомисаря по въпросите на конкуренцията Хоакин Алмуня в Брюксел.
С това изявление за пореден път вътрешнополитическите страсти у нас се пренасят на европейската сцена. Където отзвукът от тях, по обективни причини, е много по-голям. И то в негативен аспект.
Българските политици така и не разбраха, че да недоволстваш от вътрешния си опонент в чужбина, като изтъкваш като доказателства колко зле се развива страната ни, не е печеливша тактика. Защото за водещите световни лидери и медии кой е на власт в държавата е само нюанс, за тях е по-важно как се развива самата държава. От пренасянето на родните политически хули в Европа губи единствено имиджът на България. Без значение е дали срещу опонента си на политическата сцена злословят зад граница опозиция или управляващи.

Станете почитател на Класа