Глобата няма да спре хулиганските прояви на някои депутати

Глоби за невъздържано поведение – в сградата на НС и извън него, ще се налагат в парламента. Санкциите ще залегнат в новия правилник, в който има цяла глава, посветена на етичните норми. Тази новина съобщи вчера депутатът от ГЕРБ Николай Коцев. Уточнението е, че за нарушение ще се смятат опити за физическа разправа и неприлични жестове, така и използване на груб и циничен език и клевети.
Ако това правило бъде въведено, някои депутати направо ще останат без заплати. Защото запазената им марка са цветистите обиди към политическите противници, компроматите, както и шамарите, които си разменят в Клуба на народния представител. Да не забравяме, че така непринудено и хулигански се държат навсякъде. Което не пречи на част от избирателите им да ги харесват.
Ето защо дори и да бъде въведена глобата, тя едва ли ще направи народните избраници с по-свободно поведение по-любезни. Това означава да се откажат от предварително избран от тях сценарий, което да ги държи във фокуса на прожекторите. Единственият ефект от паричната санкция е, че ще се съберат пари в някакъв фонд, които после могат да минат за икономии във време на криза. Друг едва ли ще има.

Станете почитател на Класа