Кметът на Пловдив написа писмо до институциите

Писмо до президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов и всички дипломати от страните - членки на ЕС, изпрати вчера кметът на града Славчо Атанасов. Повод за това стана искането на Симеон Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за стопиране на отпускането на заем от 30 млн. лв. за ремонти на уличната мрежа в Пловдив.
В текста Атанасов обяснява мотивите за необходимостта от отпускането на заема, срещу който се обяви финансовият министър на 28 май, защото смята, че банката трябва да изиска повече гаранции за прозрачността при усвояване на средствата. Според Атанасов тезите на Дянков са „несъстоятелни и мотивите им не издържат един професионален поглед, а са откровено политически".
От вчера в Града под тепетата започна и събирането на подписка с искане за оставката на финансовия министър Симеон Дянков, инициирана от бившия лидер на „Атака“ в града Тодор Христев. Той е автор и на декларация с искане за оставка на министъра на финансите, която ще внесе на следващата сесия на пловдивския общински съвет. „В писмото на Дянков прозира груба политическа партизанщина и желание политическият противник да бъде поставен на колене, без да се подбират средствата“, се казва в декларацията.

Станете почитател на Класа