Членовете на ВСС си гласуваха по още две заплати

Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) си гласуваха да вземат по две основни заплати допълнително за цялостен принос през годината. Това стана на последното заседание на съвета вчера. Така всеки от висшите магистрати ще получи по 5300 лев. Средната заплата на член на ВСС е над две хиляди лева.
Главният прокурор и председателите на върховни съдилища ще са с най-високи награди, защото заплатите са им най-големи. Според изчисленията главният съдебен инспектор ще получи бонус от 5432 лв., а главният секретар на ВСС - 4240 лева. Наградите на главния прокурор и председателите на върховните съдилища ще са още по-високи, тъй като заплатите им са по-големи, информира БТА.
„Не смятам, че ВСС трябва да остане като виновник, не смятам и че не е работил“. Така главният инспектор към Инспектората на ВСС Ана Караиванова обясни мотивите си, с които направи предложението да се гласуват допълнително пари на магистратите.
Членът на ВСС и председател на бюджетната комисия на съвета Иван Колев коментира, че икономиите в съдебната власт са 50 млн. лева, което е благодарение на добрата финансова политика на ВСС. От тях 24 милиона ще бъдат заделени за награди в края на годината. Останалите ще бъдат прехвърлени в бюджета за следващата година.
Вчера ВСС отстрани Николай Маджаров от заместник-председателския пост на Софийския районен съд. Той бе наказан заради това, че в сградата за брачното отделение е организирал помещение за забавление. След проверка бе установено, че на вратата на стаята за забавления стои табела „Чалга клуб „Мале, мале“.

Станете почитател на Класа