Четири обира за едно денонощие в страната

Четири сериозни обира са направени в рамките на няколко часа на територията на страната, съобщиха вчера от МВР. Чужд гражданин, банка, супермаркет и фирмен офис станаха жертва на бандитите.
Истински екшън се разиграл в неделя срещу понеделник в района около пътен възел Вакарел на автомагистрала „Тракия“. При координираната операция полицията успяла да освободи турски гражданин, който бандата на известните магистрални престъпници „Крокодилите“ обрали и завързали за дърво. Малко след полунощ турският гражданин, който работел като гастарбайтер в Германия, се е движил по автомагистрала „Тракия" с луксозен джип „Ауди Q5“. Близо до Вакарел той е бил спрян за проверка от полицейски автомобил "Опел" със синя лампа. Вместо да проверят документите му обаче, трима мъже го заключили с белезници и го завързали за дървото.
На метри по-надолу полицейски патрул се е опитал да спре автомобила, в който са се движили бандитите в униформи. В този момент „Крокодилите" открили огън по полицаите, като на една от барикадите се завързала престрелка с автоматично оръжие между полицията и тримата бандити. При стрелбата е убит Димитър Митрев - Богровеца. Другите двама са избягали, като единият от тях вероятно е ранен и се предполага, че ще потърси медицинска помощ. Престъпниците са били въоръжени с автомати „Калашников". Убитият Димитър Митрев е имал цял сак с муниции. Бил е облечен в полицейска униформа, на главата си е носел маска с надпис "Полиция", както и две полицейски радиостанции. Комисар Тодор Илиев, който е директор на Областна дирекция на полицията в София, съобщи, че се издирват общо 10 души, свързани с бандата, която прави магистралните грабежи.
Около 2 млн. лв. са били откраднати от оборота на магазин „Фантастико” в Студентски град в столицата, обявиха от СДВР. Престъпна група е проникнала в магазина около 00.40 часа в понеделник. Разбита е металната каса, откъдето е открадната голяма сума пари, като точната цифра предстои да бъде изяснена. При обира няма пострадали.
В 10,30 часа вчера е получен сигнал за откраднати 53 000 лв. при обир на офис в столичния жк „Люлин”. Според директора на СДВР Валери Йорданов извършителите на грабежа са били двама. Те са носили маски и са заплашили касиерката с газов пистолет.
Жертва на обир стана и банков клан в Свети Влас. Около 05.30 часа в Районно управление на МВР – Несебър, е получено съобщение от частна охранителна фирма за проникване в офис на ЦКБ - Свети Влас, намиращ се на ул. „Цар Симеон І” в сградата на кметството. Констатирано е, че в сградата е проникнато след разбиване на входната врата в западния край на зданието. От банковия офис е отнета метална каса със сумата от 41 671 лв., 2110 евро, 541 американски долара и 160 британски лири. Освен това са били претърсени и кабинетите в кметството и също има откраднати пари. Според бившия главен секретар на МВР в кабинета „Виденов“ Цвятко Цветков причина за активността на бандитите са кризата и циркулацията на големи парични суми преди празниците.

Станете почитател на Класа